Detingut més de cent vegades per robar turistes quan estaven despistats

L'home, un "delinqüent professional", segons la Policia Nacional ha estat arrestat a Alacant per sostreure objectes a visitants de la ciutat

Objectes personals del detingut a Alacant

Objectes personals del detingut a Alacant / POLICÍA NACIONAL

EP

Agents de la Policia Nacional en la Comissaria de Districte Centre d'Alacant han detingut un home de 50 anys com a presumpte autor de nou robatoris a la zona centre de la ciutat. L'individu, que aprofitava quan les víctimes es despistaven per sostreure'ls objectes que portaven a sobre, ha sigut detingut en més de cent ocasions a Espanya, 70 d'elles per furt, i la seva activitat se centrava en hotels i comerços freqüentats per turistes.

Els agents del Grup Operatiu de Resposta (GOR) de la Comissaria Centre d'Alacant van rebre l'avís d'una bossa de mà robada en a la cafeteria d'un cèntric hotel de la ciutat, segons ha explicat la Policia Nacional en un comunicat.

Una treballadora de l'hotel va enxampar el presumpte autor i va aconseguir retenir-lo fins a l'arribada dels agents. La intervenció policial va acabar amb el trasllat de l'home a dependències policials.

El detingut mancava de documentació i era precisa la seva identificació plena per a poder realitzar l'atestat en el qual s'exposarien els fets i informar d'aquests al jutjat.

En paral·lel a aquestes gestions, el Grup Operatiu de Policia Judicial de Districte Centre d'Alacant es va disposar a fer comprovacions amb diverses denúncies en les quals es trobaven treballant. Totes elles estaven relacionades amb robatoris que s'havien produït en hotels i establiments similars de la zona centre de la capital.

En veure les imatges de les càmeres de seguretat, els agents van comprovar que l'autor d'aquests fets era un home amb les mateixes característiques de la persona que estava sent identificada pels indicatius de Seguretat Ciutadana.

Així, es van confirmar altres vuit fets en els quals pel que sembla havia actuat la mateixa persona, sostraient tota mena d'objectes personals quan els seus propietaris estaven despistats, actuant principalment en establiments públics, en hores concorregudes, per evitar ser descobert.

Entre els efectes que presumptament havia robat es comptabilitzen bosses, telèfons mòbils d'alta gamma, ulleres de sol i de vista, diners en efectiu, documentacions, jocs de claus i altres efectes que qualsevol ciutadà pot portar a sobre. Moltes de les seves víctimes eren turistes que es quedaven sense les seves documentacions en un país que no era el seu, dificultant la seua tornada o fins i tot estada a Espanya.

Un delinqüent "professional"

Segons els investigadors, aquesta persona era "un delinqüent professional", es vestia de turista, "la qual cosa en una ciutat com Alacant li feia passar totalment desapercebut".

La Policia Nacional ha destacat que "la naturalitat amb la qual actuava" l'individu, que accedia als establiments "saludant amigablement al personal laboral (al que no coneixia) per transmetre confiança".

A més, pel que sembla, sempre actuava en situacions en les quals els turistes es trobaven menjant o comprant, moment en el qual estaven relaxats i aprofitava per realitzar les sostraccions. Utilitzava habitualment algun objecte de distracció, denominada en l'argot policial 'crossa', per amagar la maniobra que li donava accés al bé d'altre.

La Policia Nacional ha incidit en "la gran pràctica d'aquest delinqüent itinerant que ja havia actuat prèviament en altres territoris del país", amb més de 100 detencions, 70 d'elles el furt.

El detingut, de nacionalitat marroquina, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.