Una dona de 90 anys denuncia un pub per sorolls i li incendien el pis

Un dels autors de l'incendi és treballador del pub

Imatge de l'incendi provocat a l'habitatge d'una dona gran a Gines

Imatge de l'incendi provocat a l'habitatge d'una dona gran a Gines / Guàrdia Civil

Redacció

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones presumptament relacionades amb l'incendi intencionat que va afectar l'habitatge d'una dona de més de 90 anys a Gines (Sevilla), que havia denunciat per sorolls al pub on treballava un dels detinguts en aquesta investigació.

Els fets es remunten al 26 d'abril del 2022, en rebre una trucada de telèfon alertant d'un incendi a l'interior d'un habitatge, situat a la localitat de Gines. Agents de la Guàrdia Civil i bombers es desplacen al lloc de l'incendi, on es procedeix a forçar la porta de l'habitatge per accedir-hi.

Dins l'habitatge, hi havia una persona d'edat avançada, nonagenària, la qual va haver de ser rescatada en estat greu per inhalació de fums i traslladada a l'hospital, quedant hospitalitzada.

Durant l'esclariment dels fets, s'arriben a obtenir imatges del mateix dia en què van passar els fets on es poden observar individus apropant-se a la finestra d'un habitatge, portant un objecte no identificat a les mans.

Aquestes persones abandonen el lloc on instants després s'inicia l'incendi. Per això, una vegada visualitzades aquestes imatges, l'Equip d'Incendis de la Zona de la Guàrdia Civil a Andalusia procedeix a desplaçar-se a l'habitatge incendiat per realitzar la Inspecció Tècnica Ocular de l'habitatge.

Fruit de la investigació, es poden aclarir els fets. S'aconsegueix identificar una de les persones que provoca l'incendi, és un treballador d'un pub a Gines. Precisament, la dona havia interposat queixes d'aquest local per sorolls. També, s'identifiquen les altres dues persones vinculades a l'incendi, una de les quals està relacionada per falsedat documental respecte al vehicle utilitzat en la comissió dels delictes.

Cal assenyalar, que aquest establiment ha rebut nombroses queixes per part dels veïns, principalment per sorolls.