Detenen a Barcelona un pirata informàtic per robar i publicar dades de 140 agents dels Mossos

Un agent de Mossos d'Esquadra

Un agent de Mossos d'Esquadra / Mossos

German González

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona l'autor de la filtració, sostracció i posterior publicació en el ciberespai de dades de caràcter personal de Mossos d'Esquadra. A mitjan gener, els agents van detectar l'atac d'un pirata informàtic en una bústia corporativa.

En concret es va filtrar un document de diverses bústies corporatives amb dades personals d'uns 70 agents dels Mossos d'Esquadra en un àmbit molt restringit del ciberespai. Es tractava d'informació sensible, ja que apareixen noms i telèfons d'alguns agents i comandaments del cos.

Dies més tard, es va trobar una segona filtració amb dades d'uns 70 agents més. Tots ells van ser alertats pels responsables de mossos i se'ls va oferir la possibilitat de presentar una denúncia. També es va informar l'Agència de Protecció de Dades i es va bloquejar l'adreça de correu electrònic afectada.

Presumptament, el sospitós va accedir a un ordinador de coordinació dels Mossos i va aconseguir dades personals de policies que va penjar en Telegram. En concret, en la primera filtració es podia veure la previsió dels torns de l'Àrea Penitenciària de La Roca, que dona servei al centre penitenciari, del dia 1 de febrer en la qual sortien els noms, cognoms, números d'identificació i els telèfons d'agents de comandaments que van treballar aquells dies.