La Guàrdia Civil registra la seu de la RFEF pels contractes de Rubiales, Piqué i Aràbia Saudita

Està prevista l'entrada i registre a 11 domicilis, així com a l'execució de requeriments judicials a diferents entitats públiques i privades

La seu de l'RFEF a Las Rozas

La seu de l'RFEF a Las Rozas / RFEF

Tono Calleja / Sergio R. Viñas / Cristina Gallardo

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil està registrant aquest dimecres la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol en una investigació relacionada amb suposats contractes irregulars en els darrers cinc anys i ha practicat detencions, segons han confirmat fonts de la investigació a El Periódico d'Espanya, del grup Prensa Ibérica, el mateix de Regió7. L'entrada es justifica a la recerca de documentació que la jutgessa Delia Rodrigo ha sol·licitat reiteradament a la Federació i aquesta no ha facilitat, assenyalen fonts jurídiques.

Sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid), emmarcat a les Diligències Prèvies 338/22, i en coordinació amb la Fiscalia Anticorrupció, la Guàrdia Civil amb el suport d'Europol està desenvolupant diverses actuacions a diferents províncies de la geografia espanyola.

Les intervencions s'emmarquen en una investigació vinculada a presumptes fets delictius associats als delictes de corrupció als negocis, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals.

El cas va esclatar el maig del 2022 arran de la investigació realitzada pel fiscal anticorrupció José Miguel Alonso Carbajo, que es dirigia en principi contra el llavors sident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, la mateixa Federació i l'empresa Kosmos Global Holding S.L, propietat de l'exfutbolista del F.C. Barcelona Gerard Piqué, pel que fa al contracte per la celebració de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, arran de la de la denúncia presentada el president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol (CENAFE), Miguel Ángel Galán.

Gestió de Rubiales

Posteriorment, la denúncia es va anar ampliant a altres aspectes de la gestió de Rubiales a la Federació, com a possibles irregularitats en el pagament del lloguer d'un habitatge a Madrid de Rubiales; les despeses que aquest hauria efectuat en un "viatge de plaer" a Nova York amb diners de l'organisme que regeix el futbol i també factures pagades a compte d'una jornada de treball, en què es va "invitar un grup de noies joves" i hi van anar el president i el seu equip més directe, tot pagat amb targetes d'empresa de la RFEF.

En aquest context, està prevista l'entrada i el registre en 11 domicilis, així com l'execució de requeriments judicials a diferents entitats públiques i privades. Les actuacions previsiblement finalitzaran amb set detinguts i cinc investigats, segons expliquen les fonts consultades. Les indagacions romanen secretes.