L'ACB admet el MoraBanc Andorra i el Zunder Palència com a nous socis que jugaran la Lliga Endesa

El Baxi Manresa ha estat representat en l'assemblea de la lliga pel president interí, Albert Cots, i el gerent, Carles Sixto

Gorka Aixàs i Gonzalo Ibáñez, els presidents de l'Andorra i el Palència, respectivament

Gorka Aixàs i Gonzalo Ibáñez, els presidents de l'Andorra i el Palència, respectivament / D. Grau/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ha celebrat aquest dimarts al matí una assemblea en què ha admès el MoraBanc Andorra i el Zunder Palència, els dos equips que van aconseguir l'ascens esportiu des de la lliga LEB Or, com a nous socis. D'aquesta manera, tots dos podran jugar la propera edició de la Lliga Endesa. Els andorrans hi tornen després d'haver baixat la primavera del 2022 i els castellans, que ja havien ascendit una vegada i no la van poder confirmar per motius econòmics, debutaran a la competició.

L'assemblea ha reunit tota la resta de clubs de l'ACB, de la qual surten el Reial Betis Baloncesto i el Baloncesto Fuenlabrada, que van perdre la categoria. Per part del Bàsquet Manresa, el club ha estat representat per Albert Cots, president interí de l'entitat després de la renúncia al càrrec de Jordi Serracanta del 30 de juny passat, i pel gerent, Carles Sixto.

Nouvinguts amb novetats

Els dos nous equips de la Lliga Endesa es presenten amb novetats. Pel que fa al conjunt del Principat, encara presidit per Gorka Aixàs, dilluns va presentar una primera equipacio en què el blau clar té protagonisme per damunt del blau marí habitual fins aquest any. De moment, el club ha anunciat la contractació de l'ala de 32 anys Stan Okoye, amb experiència a Saragossa i a Gran Canària, que ha d'apuntalar una plantilla per a la qual també sonava el jugador del Bàsquet Manresa Jerrick Harding. Amb Natxo Lezkano seguint a la banqueta, els andorrans aposten per la continuïtat.

Pel que fa al Palència, ha renovat amb Zunder, empresa de recàrrega de vehicles, com a patrocinador principal. El club que presideix Gonzalo Ibáñez, que ha invertit les últimes setmanes a tenir tota la documentació a punt, prepararà ara una plantilla entrenada per Marco Justo, exajudant de Txus Vidorreta a Tenerife, en què només hi ha confirmats l'ala Mathieu Kampa i l'exterior Manu Rodríguez.