EL VI | Celeste Reserva 2019

Imagen Celeste reeserva 2019

Imagen Celeste reeserva 2019 / arxiu particular

Pili García

Pili García

Celeste Reserva 2019 del Celler Pago del Cielo, propietat de la Familia Torres, ha estat reconegut com a «Best of Show» de la seva categoria al certamen internacional Mundus Vini pel seu vi de reserva de Ribera del Duero que ha obtingut millor puntuació a més d’aconseguir medalla d’or.

Mundus Vini, organitzada pel grup editorial Meininger Verlag és una de les competicions internacionals de referència en el món del vi. En la 34a edició han participat uns 45 països avaluats en un tast a cegues per 250 professionals del sector procedents de 55 països. De la valoració de Celeste Reserva 2019 realitzada pel jurat, en destaquen especialment aspectes com l’harmonia, la complexitat i el potencial d’envelliment.

Obra de l’enòleg Juan Ramon Garcia, Celeste Reserva 2019 és un vi 100% de tinto fino (ull de llebre) procedent majoritàriament de vinyes pròpies de més de quaranta anys, plantades en vessants calcàries i ubicats a les cotes més altes de la denominació d’origen, a uns 900 metres d’altura. Se seleccionen minuciosament petites parcel·les cultivades en entrants o petites valls a la roca que es coneixen com a «maduradors».

El vi embelleix un mínim de setze mesos en botes de roure francès i americà parcialment noves. El 2019 va ser una anyada fresca, amb temperatures inferiors a les habituals i amb menys pluges en comparació a l’any anterior. És un vi intens i majestuós, molt aromàtic al nas i sedós al paladar.

DO: Ribera del Duero

Preu: de 36,50 a 38 euros