Shakira ha compartit les primeres imatges del videoclip que va rodar a Manresa, juntament amb el cantant porto-riqueny Ozuna, a principis de setembre. Diumenge passat la cantant colombiana va confirmar els rumors que deien que el nou senzill portaria per títol Monotonía i va fixar la data de llançament del nou tema per al pròxim 19 d'octubre. Fa un parell de dies l'artista va compartir les primeres imatges del vídeo oficial.

A la gravació, Shakira apareix fent la compra a l'interior del supermercat Llobet del carrer Roger de Flor, un dels dos emplaçaments on va tenir lloc el rodatge a la capital bagenca. La cantant, que apareix sota un filtre de color blanc i negre, repeteix la mateixa acció en bucle. Agafa una bossa d'un prestatge i la tira de forma despreocupada dins de la cistella. La publicació, compartida al seu perfil de Twitter, va acompanyada del missatge "Se volvió rutinario" i el títol del nou projecte.

La colombiana també ha avançat un fragment de catorze segons de la cançó en els quals deixa intuir que el tema tracta la seva ruptura amorosa amb Gerard Piqué. "No fue culpa tuya, ni tampoco mía; fue culpa de la monotonía. Nunca dije nada, però me dolía. Yo sabía que esto pasaría" són els versos que donen el tret de sortida al senzill.

Després de la polèmica separació del futbolista i la cantant, Shakira ha assegurat en una entrevista amb la revista 'Elle' que es troba en «un dels moments més difícils i foscos» de la seva vida, i destaca que, per a ella, escriure música és «com anar al psiquiatre», la seva «taula de nàufrag».

Dilluns també van sortir a la llum les primeres fotografies de Piqué i la seva nova xicota, Clara Chía, amb els fills del futbolista a la Cerdanya. Mentre Shakira es prepara pel llançament del seu nou treball, el blaugrana ha decidit fugir del focus mediàtic per passar uns dies a la residència que té al municipi cerdà de Bolvir.