Distinció

Ona Carbonell, entre les cent dones més influents del 2022, segons la BBC

La cadena britànica distingeix «la seva campanya per normalitzar les percepcions entorn de ser mare i atleta d’elit»

Ona Carbonell

Ona Carbonell / Iñaki Abella

EFE

La medallista de natació artística Ona Carbonell es troba entre les cent dones més influents de l’any, segons la llista recopilada per la cadena pública britànica BBC. A la selecció, que no ve numerada, es reconeix a activistes, polítiques, artistes o esportistes de tot el món la tasca de les quals ha sigut una font de canvi i inspiració.

En el cas de Carbonell, es destaca «la seva campanya per normalitzar les percepcions entorn de ser mare i una atleta d’elit». L’esportista, de 32 anys, ha guanyat més de 30 medalles importants, incloses la plata i el bronze olímpics.

El 2020, la nedadora va donar a llum al seu primer fill i va criticar no poder alletar-lo durant la seva participació en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Aquest any s’ha convertit en mare per segona vegada i ha explicat la seva història en un documental «per mostrar a altres esportistes que la maternitat pot ser compatible amb l’esport», diu la BBC.

En la seva desena llista anual difosa dimarts hi figuren també, entre altres dones, la cantant nord-americana Billie Eilish; la primera dama d’Ucraïna Olena Zelenska; les actrius índia Priyanka Chopra Jonas i nord-americana Selma Blair; la «tsarina del pop rus» Al·la Pugatxova, i l’escaladora iraniana Elnaz Rekabi.