Mor Mary Quant, la inventora de la minifaldilla, als 93 anys

La dissenyadora britànica va ser la figura destacada dels «Swings Sixties» i una de les creadores més famoses del segle XX

Mor Mary Quant, la inventora de la minifaldilla

Mor Mary Quant, la inventora de la minifaldilla / Arxiu

EFE

La dissenyadora britànica Mary Quant, que va revolucionar el món de la moda en popularitzar la minifaldilla, el maquillatge acolorit i les mitges estampades als anys 60, ha mort aquest dijous als 93 anys.

Mary Quant, figura destacada dels «Swings Sixties» i una de les creadores més famoses del segle XX, ha mort «plàcidament» al seu domicili, al comtat de Surrey (sud d’Anglaterra), segons ha indicat la seva família.

Si el seu títol de creadora de la minifaldilla ha sigut objecte de moltes picabaralles, en particular amb el francès André Courrèges, la britànica sens dubte ha participat en la promoció internacional dels talls curts i cenyits. La personalitat i l’estil tan reconeixibles de Quant, amb el seu famós serrell castany esculpit per Vidal Sassoon, van ajudar a convertir-la en una de les dissenyadores de moda més famoses del Regne Unit.

Nascuda l’11 de febrer del 1934 a Londres, va debutar en la moda junt amb el seu futur marit, Alexander Plunket Greene. Primer es va sentir atreta per l’estil de roba excèntric del jove estudiant que va conèixer als bancs de la facultat d’arts Goldsmiths, a Londres. El 1955, la parella va obrir, amb un amic, la seva primera botiga, Bazaar, al barri de Chelsea, llavors en ple apogeu. La botiga de roba i complements, així com el restaurant del soterrani, es van convertir en el punt de reunió de joves i artistes. Trobem allà Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, els Beatles o els Rolling Stones.