Mor per un càncer la neta de Nelson Mandela, Zoleka Mandela, als 43 anys

L'activista havia ingressat dilluns passat 18 a l'hospital per a "seguir un tractament d'un càncer metastàtic en el maluc, el fetge, els pulmons, la pelvis, el cervell i la medul·la espinal"

La neta de Nelson Mandela en una imatge d'arxiu

La neta de Nelson Mandela en una imatge d'arxiu / Instagram

EFE

Zoleka Mandela, activista, escriptora i neta de Nelson Mandela, ha mort aquest dilluns als 43 anys per un càncer, segons ha anunciat aquest dimarts la seva família.

"Zoleka ha mort la tarda del dilluns 25 de setembre, envoltada d'amics i familiars", ha dit la família Mandela en un comunicat difós aquest dimarts en la xarxa social d'Instagram.

L'activista havia ingressat dilluns passat 18 a l'hospital per a "seguir un tractament d'un càncer metastásico en el maluc, el fetge, els pulmons, la pelvis, el cervell i la medul·la espinal".

El comunicat deia que les exploracions recents havien revelat una "progressió significativa de la malaltia, inclosa fibrosi pulmonar i diversos èmbols (coàguls de sang)".

A Sud-àfrica era coneguda pels seus llibres sobre les seves addiccions amb les drogues i l'alcohol, que va aconseguir superar, la mort de la seva filla i les seves batalles contra el càncer.

La sud-africana va perdre a la seva filla de 13 anys en un atropellament durant la inauguració del Mundial celebrat al seu país el 2010. Va morir un dia abans del que hagués estat el 87 aniversari de la seva àvia, Winnie Mandela, activista i política sud-africana que va lluitar contra l'apartheid.