Mor Dorothy Hoffner, la paracaigudista de 104 anys, després de trencar un rècord Guinness

Feia menys d'una setmana que havia saltat d'un avió a Chicago

Dorothy Hoffner, la paracaigudista de 104 anys, durant el salt que va efectuar a finals de setembre a Chicago

Dorothy Hoffner, la paracaigudista de 104 anys, durant el salt que va efectuar a finals de setembre a Chicago / arxiu

Redacció

Tenia 104 anys i va necessitar ajuda per pujar a l’avió, però Dorothy Hoffner, de Chicago (Illinois, EUA), va batre, a finals del mes de setembre, el rècord de la persona de més edat que aconsegueix saltar en paracaigudes. Menys d’una setmana després, aquest dilluns 9 d’octubre, la intrèpida dona ha traspassat, segons ha confirmat el seu amic Joe Conant.

Nascuda el 1918, Hoffner es va lligar a finals de setembre a un instructor i va saltar de l’avió a Chicago, sense ser conscient que feia història quan va aterrar a la localitat veïna d’Ottawa, també a Illinois, segons informacions publicades pel diari ‘The New York Times’.

Hoffner no és la primera persona a saltar en paracaigudes a una edat avançada. El 2014, l’expresident George H. W. Bush va celebrar el seu 90è aniversari saltant en paracaigudes des d’un helicòpter sobre Kennebunkport, Maine (EUA).

I la persona a la qual Hoffner va treure el rècord Guinness va ser Rut Linnéa Ingegärd Larsson, una sueca de 103 anys que va fer el salt el 29 de maig de l’any passat a Motala (Suïssa).