Això és el que diu l'autòpsia sobre la causa de la mort d'Itziar Castro

La popular actriu va morir mentre assajava un espectacle de natació a Lloret de Mar

L'actiu Itziar Castro en una imatge d'arxiu

L'actiu Itziar Castro en una imatge d'arxiu / RTVE

A. Niego

L'actriu Itziar Castro va morir divendres passat als 46 anys després de “trobar-se malament” mentre assajava un espectacle de natació. Una pèrdua molt gran al món de la interpretació, que sempre serà recordada per la seva lluita pels drets LGTBIQ+, per la "gordofòbia", per les dones maltractades i per innombrables causes més. Amics, familiars i seguidors es van acostar diumenge per acomiadar-se de l'actriu a la Sala Pal·ladius de Pallejà (Barcelona), que estarà oberta “fins que sigui necessari”.

La popular actriu era divendres a la nit a la piscina municipal de Lloret de Mar realitzant uns assajos per a una gala de Nadal, quan va començar a sentir-se malament. Els serveis mèdics no van poder fer res per salvar la vida.

En un primer moment, es desconeixia quina havia estat la causa exacta de la seva mort encara que tot apuntava a "una fallada cardíaca". Ara la seva mare Lucía Rivadulla ha revelat el resultat de l'autòpsia: "Ha estat una mort sobtada. Ha mort feliç. El seu cor va explotar i el meu també explotarà", va explicar a 'Espejo Público'.

"No tenia cap problema de tensió, no tenia cap problema de colesterol, no tenia cap problema de sucre a la sang, l'únic que ara s'havia pres de debò operar-se. Estava seguint un tractament accelerat, però això era un tractament extern, no intern, no de medicaments. Li feien unes hores amb unes màquines perquè perdés lipedema per poder operar-se, però no prenia medicaments", ha comentat.

Des de l'Institut de Medicina Legal i Forense han afegit que “va patir una alteració i interrupció inesperada en la seva activitat cardíaca. Això va fer que la seva respiració i el seu flux sanguini s'aturessin immediatament.

La vetlla d'Itziar Castro va reunir centenars de persones que van recordar el llegat artístic de l'actriu, i va deixar una marca inesborrable al cor dels que la van conèixer i va admirar la feina. La capella ardent va tornar a obrir les portes aquest dilluns entre les nou del matí i les quatre de la tarda només per a familiars i familiars. Després es va celebrar cerimònia íntima per donar el darrer adeu a Itziar Castro.