L'Angeleta, la iaia instagramera del Lluçanès que té 93 anys i més de 100.000 seguidors

Nascuda a Prats, s'ha fet viral pels seus vídeos quotidians, conduint i amb anècdotes

Fa menys d'un any que és a les xarxes socials i diu que, "mentre hi hagi il·lusió i el cos aguanti, seguirem"

Angela Coromina, coneguda a la xarxa social Instagram com la Iaia Angeleta

Angela Coromina, coneguda a la xarxa social Instagram com la Iaia Angeleta / INSTAGRAM

Ariadna Gombau

A base de publicacions d'humor i anècdotes, l'àvia de Prats de Lluçanès Angela Coromina, coneguda a la xarxa social Instagram com a Iaia Angeleta, acaba de superar els 100.000 seguidors en aquesta plataforma. Té 93 anys i assegura a Regió7 que, "mentre hi hagi il·lusió i el cos aguanti, seguirem".

La Iaia Angeleta amb els seus besnets celebrant els 100 mil seguidors

La Iaia Angeleta celebrant els 100.000 mil seguidors / Arxiu

Coromina, que actualment viu a Roda de Ter, va començar el seu periple a Instagram fa menys d'un any, el 29 d'abril del 2023, arran d'un vídeo que li va fer un net mentre descansava al terrat. La família li va dir que el publiqués i, darrere seu, l'han seguit escenes quotidianes, anècdotes de joventut, receptes de cuina i els seus viatges en cotxe. I és que aquesta sènior de les xarxes socials volta per la comarca al volant d'un Fiat 500 que també s'està fent conegut.

"Un dels objectius [dels vídeos de Coromina] és transmetre respecte i estima cap a la gent gran. És important acompanyar-los i que se sentin útils, ja que es tracta d'un segment de la societat que no està gaire ben cuidat", assegura Jordi Crous, net de l'Angela, que l'ajuda a gestionar el compte d'Instagram.

A més, el contingut que ofereix la Iaia Angeleta és totalment en català. "Soc catalana, hem de prioritzar la llengua, si ho féssim en castellà potser tindríemmolts més seguidors, però ens estimem el català i no tenim cap intenció de canviar-ho", explica la instagramera de 93 anys.

Tot i haver assolit la fita dels 100.000 seguidors, l'Angela remarca que el que realment li agrada no són les xifres sinó poder "explicar coses de la vida a pagès" i d'una societat que considera "extingida". També, destaca que li ha fet gran il·lusió poder conèixer l'humorista osonenc Peyu i rebre una trucada del líder republicà Oriol Jonqueres, entre d'altres.