Loteria de Nadal 2023: com buscar el dècim amb la teva data de naixement?

T'expliquem diferents opcions per trobar el número d'una data assenyalada

Dècims de la Loteria Nacional

Dècims de la Loteria Nacional / arxiu

Manuela Valdés

Les dates assenyalades solen ser les més buscades per comprar un dècim de la Loteria de Nadal. Però també solen esgotar-se amb rapidesa els dècims que coincideixen amb algun esdeveniment polític, social o esportiu destacat com unes eleccions, un casament real. Ja entrant en el terreny personal, la gent compra números associats a algun esdeveniment familiar, com el naixement d’un fill, d’un pare, de la teva parella... I també n’hi ha els que opten per elegir el de la seva data de naixement o aniversari.

Si ets d’aquests últims i vols aconseguir el número del dia en què vas néixer o el dia i mes en què vas celebrar algun aniversari destacat –com la majoria d’edat– pots acudir a la web d’EL PERIÓDICO, del mateix grup editorial que Regió7, i localitzar on pots comprar el número desitjat, amb un cercador en què pots optar per posar ‘conté’, ‘comença’ o ‘acaba’ i el número que t’interessa. Quan hagis posat les xifres, prems ‘Buscar’ i la web t’indicarà l’administració on comprar el dècim, juntament amb la direcció i el telèfon de contacte.

Pàgina oficial de Loteries de l’Estat

Una altra opció, si l’administració és lluny de casa teva o simplement no et ve de gust desplaçar-te, és entrar a la pàgina oficial de Loteries i Apostes de l’Estat i jugar a la Loteria de Nadal online. Simplement cal teclejar l’anhelat número de la sort i triar la data del sorteig (dimecres, 22 de desembre del 2021). La pàgina oficial de Loteries també té un cercador que localitza el punt o punts de venda de la butlleta. El següent pas és trucar per telèfon a l’administració per esbrinar si el bitllet de la Loteria de Nadal està disponible. El més probable és que ens sol·licitin el pagament previ a través de transferència bancària si vols que t’enviïn el dècim a domicili.

L’entitat disposa també d’una aplicació tant per a Android com per a iOS.