Fins quan es pot cobrar un dècim de Loteria de Nadal?

El termini per cobrar els premis de la Loteria de Nadal és de tres mesos

Bitllets de loteria nacional

Bitllets de loteria nacional / Arxiu

Manuela Valdés

El dia del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal solen aparèixer molt dubtes, però el més habitual sol ser: fins quan es pot cobrar el premi que ens correspon? 

Doncs la resposta és simple, ja que el termini per cobrar els premis de Loteries i Apostes de l’Estat és gairebé sempre de tres mesos. Per tant, quan finalitzi aquest trimestre, es perd tot el dret a rebre els diners obtinguts amb el dècim.

D’aquesta forma, l’últim dia per cobrar un dècim de Loteria de Nadal és el 22 de març. Tot i que no és impossible cobrar-lo una vegada passada aquesta data, ja que, si es fa una reclamació davant d’un jutjat, és probable que s’arribi a rebre el premi. En aquest cas, és indispensable que no hagin passat cinc anys des de la data del sorteig.

D’altra banda, una altra incògnita que pot aparèixer relacionada amb rebre el que hem guanyat amb les nostres butlletes és on cobrar aquests diners. Doncs bé, depèn del premi, ja que si és inferior a 3.000 euros, es pot acudir a qualsevol administració de Loteries. 

No obstant, si la xifra és superior, s'ha d'anar a una entitat bancària. Així mateix, sigui quina sigui la quantitat, l’afavorit també es pot dirigir a una delegació territorial de Loteries i Apostes de l’Estat, on serà necessari presentar-se amb el DNI i el dècim premiat.