El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar ahir, amb el vot en contra de PSC i Ciutadans, una moció en què es denuncia «la manca de separació de poders» a l'Estat espanyol. PSC i Ciutadans hi van votar en contra.

La moció rebutja rotundament les peticions de presó que demanen la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat «als nostres representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l'1 d'octubre del 2017».

L'Ajuntament de Manresa s'afegeix a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per «exigir l'absolució de totes les persones acusades, captives d'uns fets inexistents i d'un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l'escarment».

Per a la majoria del ple municipal de Manresa el govern central és el responsable d'una «manipulació de la realitat per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans».

La moció exigeix, també, la «llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades». I dona suport i solidaritat «a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió per part de l'Estat, i a totes les famílies, amics i amigues dels presos i preses polítics i persones exiliades».

L'Ajuntament de Manresa trametrà aquesta moció als grups del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups del Congrés dels Diputats i als del Parlament Europeu i a l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans. També a l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència.

L'Ajuntament considera que les peticions de presó «desorbitades», sota els delictes de rebel·lió, sedició i malversació, «parteixen d'un relat d'acusació totalment fals respecte al que va succeir aquells dies, on l'única violència que es va poder veure va ser la que van practicar els cossos de seguretat espanyols contra persones que volien exercir el dret a vot».