En Comú Podem reclama mimar molt més l’atenció primària i més recursos per a la concertada

La candidata a l'alcaldia Ana Querol demana una actuació més decidida a l'Ajuntament per millorar la sanitat pública a Manresa

David Cid, Ana Querol i Laura Oliva a l'acte de Manresa En Comú Podem sobre salut

David Cid, Ana Querol i Laura Oliva a l'acte de Manresa En Comú Podem sobre salut / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

Reforçar l’atenció primària i equiparar les condicions laborals del professionals de la sanitat concertada per igualar-les a les del sector públic. Són les principals peticions d’En Comú Podem per garantir el dret a la salut i, sobretot, oferir un servei de qualitat.

Aquest dimarts al vespre n’han parlat a Manresa el portaveu d’En Comú Podem a la comissió de Salut del Parlament, el diputat David Cid, i la candidata a l’alcaldia per Manresa En Comú Podem, Ana Querol, juntament amb la infermera de primària, Laura Oliva.

Querol ha assegurat que per Manresa i les comarques centrals és important millorar les condicions laborals del professionals de la sanitat concertada tenint en compte que la Fundació Althaia gestiona l’atenció hospitalària i dos centres de primària a la ciutat. Segons la seva opinió, l’hospital Sant Joan de Déu «està molt tensionat», i això «té molt a veure amb la qualitat i la quantitat de llocs de treball que pot oferir Althaia».

Ha afirmat que a Althaia li costa retenir la plantilla, «i això afecta al servei que rebem els ciutadans, a les llistes d’espera i a la qualitat de l’atenció».

Ha recordat que l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, presideix el patronat d’Althaia, i «hem de tenir un govern que tingui molt clar què és el que vol per la salut de la ciutadania».

Cid, per la seva part, ha assegurat que la sanitat pública catalana és en un moment clau i rellevant, i que la Generalitat i ha de posar remei potenciant la primària i millorant les condicions laborals de la concertada respecte la pública, que «ara són molt diferents».

En Comú Podem i el govern de la Generalitat han pactat un pressupostos que, entre altres coses, contempla un «augment substancial» de recursos a primària i mil milions per millorar les condicions laborals als consorcis sanitaris. «És un primer pas», ha dit.

Cid ha emplaçat al PSC a aprovar el més aviat possible els pressupostos i a deixar-se de fer «càlculs electorals i d’interessos de partit», i pensar més en els interessos del país.

La xerrada sobre Salut s’ha dut a terme al local de Manresa En Comú Podem, al carrer Jacint Verdaguer.