Fem Manresa acusa ERC i Junts de fer "propaganda política" electoral amb la zona blava

Denuncia que calen altres mesures per millorar l’aparcament en superfície

L'alcaldable de Fem Manresa, Roser Alegre

L'alcaldable de Fem Manresa, Roser Alegre / Arxiu Particular

Redacció

Fem Manresa ha aplaudit que l'equip de govern d'ERC i Junts anunciï la remunicipalització de la zona blava, però lamenta que "no s’hagi treballat en tirar endavant amb la mateixa celeritat altres mesures que podrien millorar l’aparcament en superfície a la ciutat".

Defensen la necessitat de repensar les zones d’aparcament de pagament, per millorar la rotació de vehicles aparcats i insten a l’equip de govern a seguir treballant en aquesta direcció i no quedar-se només amb mesures econòmiques.

En aquest sentit, consideren que l’equip de govern ha volgut precipitar l’anunci fet com a "propaganda política", degut a la coincidència del canvi de gestió de servei (el 26 de maig) amb les eleccions municipals (el 28 de maig).

Preocupació per la subrogació

D’altra banda, es mostren preocupades amb la subrogació de les treballadores del servei, de la que s’encarregarà l’empresa municipal Fòrum. Aquest fet suposa que la categoria laboral del inspectors de zona blava dependrà del conveni col·lectiu de la construcció de la província de Barcelona, que és el que té Fòrum. 

Critiquen les conseqüències laborals que aquest fet comportarà, ja que “és evident que el conveni de la construcció no és el mateix que el que tenen la resta de treballadors de l’Ajuntament, creant diferències importants entre els treballadors públics”, com ja va sentenciar la regidora Gemma Boix al ple d’octubre passat. 

Defensen que la gestió directa ha de comportar la millora de drets laborals pels treballadors que presten el servei, pel que insten al govern a prioritzar la garantia de millores de drets laborals.

Molt crítica amb Marc Aloy

Al mateix temps, la formació es mostra molt crítica amb les paraules que ha expressat l’alcalde Marc Aloy en roda de premsa, quan ha afirmat que “la municipalització de la zona blava permet recuperar la sobirania per poder prendre decisions sobre la gestió del servei”.

Fem Manresa recorda que sempre han apostat per la necessitat de remunicipalitzar serveis i que han fet moltes propostes en aquest sentit, com per exemple internalitzar el servei de neteja de les dependències municipals, i que mai se’ls ha pres en consideració i fins i tot se’ls ha titllat d’ingenus.

Fem Manresa, com ja van dir el mes d’octubre passat, es mostra satisfeta de la rebaixa de preus de la zona blava que ha anunciat el govern de la ciutat, com a primera mesura de la municipalització del servei. Així, reiteren els arguments que els han portat a defensar sempre la municipalització dels serveis que l’Ajuntament té externalitzats: garantir un millor servei a la ciutadania, rebaixar els costos dels serveis i garantir millors condicions laborals per a les treballadores. 

En definitiva, que la gestió directa dels serveis públics és més transparent, més democràtica, universal i amb inequívoca vocació de servei públic.

La formació defensa que la gestió directa de la zona blava permetrà la possibilitat d’adaptar-la a les necessitats i apostes de mobilitat de la ciutat, que realment la zona blava tingui aquest sentit de rotació en l’estacionament del centre i no un sentit únicament recaptatori.

Es mostren satisfetes que amb aquest canvi la ciutat fa un pas més per deslliurar-se del nyap de la nefasta gestió del govern del tripartit a la ciutat de Manresa (PSC, ERC i ICV) i es finalitzi, després de 18 anys, el contracte de la zona blava, que comportava una garantia a l’empresa de la recaptació.