Festa sorpresa amb sardanes a la plaça Major de Manresa per celebrar els 100 anys de la tieta

L’Ajuntament homenatja la centenària Carme Boix, enmig de la festa preparada per la família

La centenària Carme Boix rep un ram de flors de mans de l'alcalde, Marc Aloy

La centenària Carme Boix rep un ram de flors de mans de l'alcalde, Marc Aloy / AJM

Redacció

Carme Boix Bernat, va celebrar aquest dimarts els seus cent anys amb un berenar a la plaça Major i una ballada i audició de sardanes.

Va ser una festa sorpresa que li va preparar la seva família i que va comptar, també, amb l’homenatge que li va retre l’Ajuntament de Manresa. L’alcalde, Marc Aloy, li va lliurar un obsequi i un ram de flors en nom del consistori i de la ciutat.

La festa va aplegar desenes de persones entre familiars, veïns i amics.

Carme Boix Bernat va néixer el 14 de febrer del 1923 a Montsó, Osca.

Filla d’Antoni Boix Bamala i d’Agustina Bernat Llanas, amb només quinze dies va arribar a Manresa amb els seus pares i amb el seu germà gran Agustí.

Es van instal·lar a la porteria de l’edifici de cal Sitges del passeig de Pere III de Manresa. I al cap de 5 anys la família es van traslladar al número 15 de la plaça Major de Manresa, on va viure fins a l’any 1997.

Actualment, conviu amb la seva germana Dolors al carrer del Bruc, i tenen cura d’ella els seus 7 nebots, les seves respectives parelles i la seva altra germana Maria Teresa.

L’homenatge es va celebrar a la plaça Major, on va viure la major part de la seva vida, va ser un acte emotiu, preparat per la seva família, que va consistir en un berenar i una ballada de sardanes, amenitzada per la Cobla la Principal d’Olot.

Boix va treballar durant 52 anys a l’empresa Ortopèdia i Cirurgia del carrer Flors de Maig. La seva gran afició ha estat fer de cosidora i va ser la modista particular de tota la família.