Els Tirallongues i la imatgeria llueixen en una plaça Major plena per la Llum

La colla castellera celebra el seu 30è aniversari i protagonitza la pujada i baixada del pilar de quatre de les escales del Carme

Jordi Morros

Jordi Morros

La Llum 2023 ha tingut aquest dimarts un protagonista destacat i especial. La colla castellera Tirallongues. Ha celebrat el seu 30à aniversari, i ho ha fet com cada any, pujant i baixant un pilar de quatre per les escales del Carme. Una trentena de graons.

És un dels actes lluïts del dia de la Llum i dels que generen més expectació. Aquest dimarts, també. Amb l’afegit de l’aniversari. Sempre hi ha nervis», ha explicat al final de l’acte la cap de colla dels castellers, Olga Moyà. «Intentem convertir aquests nervis en energia». Moyà ha comentat que les tremolors del pilar un cop a dalt de les escales i quan la construcció ha girat -ha fet patir a alguns dels assistents- és perquè es canvia el baix, la persona que va a sota de tot del pilar. «És complex. En aquests moment la pinya aguanta el pilar de quatre tota sola».

El baix que ha baixat les escales ha sigut Jordi Ramos. I l’enxaneta que culminava el pilar era la seva filla Ona, de cinc anys. És qui es va endur la major part d’aplaudiments i de felicitacions un cop ha arribat a terra i s’ha abraçat a la seva mare, la Gemma. Una autèntica heroïna.

Després de l’actuació dels Tirallongues hi ha hagut la tronada a la plaça Major que va fer tremolar tothom. Posteriorment els castellers han ocupat la plaça per recordar que el dia de la Llum del 1993 van protagonitzar la seva primera actuació i la seva primera aparició en públic. Fa 30 anys van fer un pilar de quatre. Aquest dimarts l’han repetit i han mostrat un cartell que deia «30 anys fent pinya».

La imatgeria i els Tirallongues es llueixen enmig d'una plaça Major plena per la Festa de la Llum

Mireia Arso

Finalment ha actuat la imatgeria de la ciutat. Davant una plaça Major plena, han ballat els cavallets de Sant Jordi, els nans, els gegantons, els gegants, el lleó i l'àliga, i hi hi hagut els balls participatius.

L'actuació dels Tirallongues durant la Llum per celebrar el seu 30è aniversari

Redacció

Subscriu-te per seguir llegint