Enganxada entre PSC i ERC de Manresa pel repartiment conjunt d'informació municipal i política

Els republicans repliquen que també hi ha hagut bustiades conjuntes de l'Apuntador i propaganda socialista

L'Apuntador i propaganda electoral

L'Apuntador i propaganda electoral / Arxiu Particular

Redacció

El PSC ha criticat que s’estigui distribuint en punts de Manresa el butlletí municipal l’Apuntador conjuntament amb el butlletí d’ERC. Una acusació que ha tingut com a resposta que els republicans posin de manifest que la coincidència també s’ha donat amb informació política dels socialistes, en altres llocs de la ciutat.

L'alcaldable socialista, Anjo Valentí, considera "greu" que s'estigui distribuint a Manresa el butlletí municipal l'Apuntador conjuntament amb propaganda electoral d'ERC.

Segons el PSC ha estat "una altra passada de frenada de l'alcalde de Manresa", Marc Aloy, mentre que els republicans ho consideren una coincidència que precisament també s'ha donat amb informació política del PSC, així que entenen que les acusacions no tenen ni cap ni peus.

Per a l'alcaldable socialista no és admissible "posar al mateix temps a la bústia o passar per sota la porta l'Apuntador de l'Ajuntament de Manresa i la propaganda electoral d'Esquerra Republicana". I, a més, "amb la mateixa mida, forma de capçalera i tipus de paper".

Valentí assegura que el PSC espera "ordres immediates a la distribuïdora d'aturar una de les trameses" i que la distribució es faci per separat "encara que només sigui amb 24 hores de diferència".

D'altra banda, l'excap de files socialista Felip González ha assegurat en un tuit que "No és la primera vegada. Veureu com justificaran que és una coincidència no volguda de l'empresa distribuïdora de la publicitat. #MatarMensajero. Una vegada fins i tot m'ho puc creure, dues ja és massa coincidència. Massa aviat hauríem d'anar a la Junta electoral no?"

Assegura que en plena pandèmia va arribar a les llars informació de l'Ajuntament a la ciutadania conjuntament amb el butlletí d'ERC.

ERC nega les acusacions

Per part d’Esquerra, Pol Huguet lamenta les acusacions rebudes quan en altres punts de la ciutat el que ha passat és que s’ha repartit l’Apuntador amb propaganda electoral del PSC i «a nosaltres no se’ns ha passat pel cap pensar malament, perquè no tenim aquesta mala fe». 

L'Apuntador i propaganda del PSC

L'Apuntador i propaganda del PSC / Arxiu Particular

Atribueix la coincidència «exclusivament» a qüestions organitzatives de l’empresa repartidora i assegura que en cap cas s’ha donat instruccions perquè es faci un repartiment conjunt igual que entenen que els socialistes tampoc ho han fet. 

Recorda que el butlletí d’ERC Manresa que s’està repartint actualment és el número 27 i i «sempre ha tingut el mateix format». Per la seva part, demanaran a l’empresa proveïdora que, en la mesura del possible, eviti el repartiment conjunt dels dos butlletins.