La Marxa del Pelegrí celebra la 8a edició amb un miler d’inscrits

La caminada se centra en el darrer tram del Camí Ignasià, que es pot fer en tres modalitats diferents

La Marxa del Pelegrí celebra la 8a edició amb un miler d’inscrits

La Marxa del Pelegrí celebra la 8a edició amb un miler d’inscrits / Redacció. Manresa

Redacció

La Marxa del Pelegrí celebrarà avui la 8a edició. Ho farà amb un miler de participants, una xifra que ja va assolir l’any passat (989) i que ha suposat un increment anual dels inscrits important.

En les darreres set edicions, les persones apuntades a la caminada, centrada en el darrer tram del Camí Ignasià, han passat de 348 el 2017, a 422 el 2018; 695 el 2019, 100 el 2020, una edició limitada per la covid; 714 el 2021; les esmentades 989 de l’any passat i el miler d’enguany (divendres quedaven una vintena de places per a la modalitat circular i s’havien posat a disposició un total de mil places).

Per a la present edició hi ha tres opcions: la primera, de 26 quilòmetres, comença a Montserrat i acaba a Manresa. La segona és una ruta circular de 15 quilòmetres per l’Anella Verda. Finalment, la modalitat més curta, de 8 quilòmetres, és entre Montserrat i Sant Cristòfol de Castellbell.

La Marxa del Pelegrí és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa per posar en valor la riquesa visual, natural, esportiva i patrimonial del Camí Ignasià, sobretot el del darrer tram. Compta amb dos patrocinadors principals, la Fundació La Caixa i Spar, i d’un seguit d’ajuntaments, entitats i empreses per fer-la realitat. Els participants rebran d’obsequi una samarreta tècnica.