L'Ajuntament de Manresa dedica 1 milió del superàvit a reduir l'endeutament

El ple municipal aprova 2 milions d'euros del romanent positiu a inversions i factures pendents

Valentí Junyent, en una imatge d'arxiu

Valentí Junyent, en una imatge d'arxiu / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat destinar més d'un milió d'euros "a reduir deute", segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Valentí Junyent.

Valentí Junyent, alcalde de Manresa entre el 2011 i el juny del 2020, ha explicat que "quedarà un saldo d'uns 900.000 euros sense utilitzar" del superàvit del darrer tancament de caixa "a disposició del pròxim govern municipal per si ha de fer canvis de partides".

El ple d'abril ha aprovat una gran modificació de crèdit de 2 milions d'euros, provinent del romanent de caixa positiu del pressupost del 2022, per destinar a inversió i pagar factures pendents del pressupost.

El passat 28 de febrer, quan es va fer públic el tancament de caixa del 2022, es va explicar que si l'any anterior l'endeutament es va enfilar de 37,1 a 51,7 milions d'euros, a 31 de desembre quedava situat en 50,3 milions.

També baixava la ràtio d'endeutament de 62% a 59% dels recursos propis. 

Junyent ha lamentat que sobre l'endeutament s'haguessin fet "lectures esbiaixades i poc rigoroses", i ha subratllat que l'Ajuntament es trobava "molt lluny" del límit del 75% d'endeutament.