L’empresa Transversal insisteix que el concurs del Museu del Barroc va ser il·legal

Manté que l'empresa guanyadora no tenia mèrits suficients i que es va manipular documentació

Ls obres a l'antic col·legi de ant Ignasi se centren ara a l'interior de l'edifici

Ls obres a l'antic col·legi de ant Ignasi se centren ara a l'interior de l'edifici / ARXIU/MIREIA ARSO

Redacció

L’empresa de projectes culturals Transversal es reafirma en el seu discurs que el concurs públic per a la museïtzació del Museu del Barroc de Catalunya a Manresa va ser «barroer i il·legal». Hi ha insistit després que el govern de l’Ajuntament hagi fet públic un comunicat en el qual assegura que el procediment va ser escrupolosament legal.

Transversal manté que l’empresa que va guanyar el concurs no tenia prou mèrits per presentar-s’hi, i que es va manipular documentació d’una altra de les seleccionades.

Segons el responsable de Transversal, Eudald Tomasa, l’Ajuntament «vol distreure l’opinió públic sense anar al fons dels fets i sense reconèixer que va actuar de forma il·lícita afavorint descaradament dos equips». Asegura que reflexionarà dur el cas a la fiscalia anticorrupció. ctualment és a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per altra part Impulsem, a qui Transversal porta la comunicació, ha fet pública una nota en la qual critica que els regidors de Junts hagin tancat files amb el govern en aquest tema del Museu del Barroc. Ho considera una contradicció del candidat Ramon Bacardit.