Els vehicles que pugin per la carretera de Santpedor s'hauran de desviar per Creu Guixera, a Manresa

L'afectació per obres serà a partir de dimarts i es mantindrà el sentit de circulació en direcció a la Bonavista

La carretera de Santperdor tallada el 2019

La carretera de Santperdor tallada el 2019 / Arxiu/Abel Gallardo

Redacció

Aigües de Manresa ha iniciat les obres de reposició de la xarxa d’aigua potable a la carretera de Santpedor, entre la plaça Mallorca i la plaça Bonavista, una actuació que té una durada aproximada d’unes 12 setmanes i un pressupost de 295.550 euros. Aquesta setmana s’estan fent treballs previs –sense afectació al trànsit- que consisteixen en cales de prospecció de serveis. La setmana vinent arrenca el gruix de l’actuació, que causarà diverses afectacions al trànsit de vehicles i vianants.

Està previst que els treballs es facin en tres fases. La primera es posa en marxa dimarts vinent, 27 de juny, i afectarà la carretera de Santpedor, en el tram situat entre el carrer Menorca i el carrer Creu Guixera.

La segona fase es preveu per al 17 de juliol i afectarà el tram de carretera entre el carrer Creu Guixera i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

La tercera i última fase engegarà el 29 d’agost i afectarà el tram entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i la plaça Bonavista.

Afectacions a partir de dimarts

Dimarts 27 de juny arrenca la primera fase de treballs a la carretera de Santpedor, al tram situat entre la plaça Mallorca i el carrer Creu Guixera.

Durant l’actuació es tallarà el sentit de circulació de la carretera de Santpedor en direcció a la plaça Mallorca des del carrer Creu Guixera i es mantindrà el sentit de circulació en direcció a la plaça Bonavista.

Els vehicles que circulin per la carretera de Santpedor en direcció a la plaça Mallorca es desviaran pel carrer Creu Guixera (que s'ordenarà en sentit únic de circulació de carretera de Santpedor en direcció a carrer Llibertat), carrer Llibertat i carrer Doctor Trueta per accedir de nou a la carretera de Santpedor.

Es prohibirà l'estacionament en l'àmbit d'afectació de les obres (Ctra. Santpedor) i en els carrers Llibertat i Doctor Trueta per garantir el pas dels vehicles de transport públic de viatgers.

Els vehicles que circulin pel carrer Séquia i la plaça Mallorca es desviaran per la carretera de Santpedor en direcció a la plaça Bonavista. L'accés de vehicles al carrer Torras i Bages, passatge Dipòsits Vells i passatge Torras es farà des de la carretera de Santpedor provinents de la plaça de la Creu.

El servei Bus Manresa en la Línia 8 Perimetral-Estacions (direcció RENFE) es veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts. Consulteu les afectacions del servei a través del web www.manresabus.com o bé al telèfon 93 875 71 50.   

El 2019 ja es van fer unes obres similars però, segons ha explicat Aigües de Manresa, en aquella ocasió es va canviar la xarxa d'aigua que s'anomena elevada i en aquesta ocasió serà la xarxa normal d'abastament. La diferencia principal es la pressió a la que va l’aigua per la xarxa.