Junts apel·la a Manresa als votants decebuts d'ERC i la CUP perquè els facin costat

La candidata manresana Clàudia Cots ha remarcat la importància del vot dels joves i de la gent gran

Laura Borràs durant la seva intervenció

Laura Borràs durant la seva intervenció / EDUARD VEGA

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Junts per Catalunya ha interpel·lat directament "a tots aquells votants d'ERC i la CUP que hagin quedat decebuts i als catalans empipats que es volen abstenir". Aquestes paraules les ha pronunciat el candidat al senat de la formació, Antoni Castellà, que també ha dit que Junts és "l'única candidatura que té un compromís ferm amb l'1 d'octubre".

L'acte de campanya ha tingut lloc a la plana de l'Om i ha congregat unes dues-centes persones. En clau manresana, han intervingut el líder de la formació a la ciutat, Ramon Bacardit, i la número 7 de la llista de Junts al Congrés, Clàudia Cots. Bacardit ha estat el primer a parlar i ha centrat la seva intervenció a animar els manresans a anar a les urnes el pròxim 23 de juliol, ha dit que "les coses no es poden canviar fent tweets al sofà".

Cots s'ha dirigit als més joves i els ha dit que la seva "desafecció amb la política ha de passar a ser una motivació per anar a votar". També ha recordat "les lluites passades dels nostres avis" a les quals, considera que cal honrar amb el vot.

L'acte també ha comptat amb la participació dels candidats al Congrés, Míriam Nogueras i Josep Serra i la presidenta del partit, Laura Borràs. Miriam Nogueras ha denunciat que aquesta darrera legislatura ha estat la del rècord d'incidències a Rodalies i ha assegurat que l'execució pressupostària per Catalunya ha estat desigual, "de cada 100 euros que havien d'arribar, només n'han arribat 35", ha remarcat.

La cap de llista ha criticat ERC i ha dit que "han de rectificar la seva submissió al PSOE". Nogueras ha proclamat Junts com "l'única alternativa que té un projecte clar que té per objectiu la independència de Catalunya". També ha respost al front comú que exigeix ERC pel traspàs de Rodalies dient que el traspàs hi és "des de fa 10 anys però falten les infraestructures i els diners" i ha interpel·lat directament a Gabriel Rufián demanant on ha estat tots aquests anys. Per acabar el seu discurs ha deixat anar que "aquestes eleccions no van de dretes o esquerres, van de Catalunya o Espanya, i nosaltres hem escollit Catalunya".

Un dels temes que ha estat recurrent al llarg de totes les intervencions ha estat la censura d'algunes revistes en català a biblioteques municipals per part de regidors de Vox. Respecte a aquest tema, Nogueras ha dit que "la llengua no està blindada perquè l'únic que vol blindar el regne d'Espanya és la unitat del seu territori".

La presidenta de la formació, Laura Borràs, ha parlat del cara a cara entre Sánchez i Feijóo i ha dit que "quan parlen de Catalunya són dues cares de la mateixa moneda, però quan parlen de l'autodeterminació són la mateixa cara de la mateixa moneda". Per Borràs la JEC també ha entrat en campanya electoral, "els mateixos que es declaraven competents per treure estelades i llaços grocs ara no tenen competència per prohibir el cara al sol que tant els agrada" ha assenyalat.

Per Borràs, les crítiques que provenen de la gent que diu "que Junts no és de fiar" són inacceptables. Ho ha dit referint-se a la constitució de la Diputació de Barcelona, que ha estat possible gràcies als vots independents de Marc Castells i Sergi Vallès, que es van desmarcar de la formació, fet, que segons els republicans evidencia que Junts no és de fiar.