Junts reclama a Manresa el traspàs dels pisos de la Sareb

Defensa avalar persones de fins a 35 anys a l'hora de formalitzar una hipoteca

Imatge del col·loqui celebrat dilluns amb Clàudia Cots i Ariadna Urroz

Imatge del col·loqui celebrat dilluns amb Clàudia Cots i Ariadna Urroz / Arxiu Particular

Redacció

La manresana candidata al Congrés dels Diputats, Clàudia Cots, i la candidata al Congrés i secretària general de la JNC, Ariadna Urroz, van protagonitzar, dilluns a Manresa, un col·loqui sobre política i joventut. Una de les propostes de Junts per fer front a la crisi immobiliària és exigir el traspàs anunciat de tots els pisos de la Sareb -i el finançament per acondicionar-los- "per oferir habitatge a joves o a la gent gran", va dir Urroz.

Va afegir que una altra proposta és "impulsar un programa d'avals per l'entrada hipotecària per a joves fins a 35 anys perquè puguin accedir al seu habitatge".

Durant el col·loqui ambdues candidates de Junts van fer un recorregut i van explicar la seva trajectòria estudiantil i professional i els motius que les havien portat a decidir fer una passa endavant i formar part de les llistes al Congrés. "Això és un pas molt seriós, va de treballar per la vida de les persones i de l’impacte que pot incidir amb elles. Vull treballar perquè la gent que vulgui a marxar a fora ho faci com una opció de viure, no per sobreviure. Hem de crear oportunitats laborals al nostre país perquè la gent es pugui quedar a viure i crear el seu projecte aquí", va afirmar Cots, que ha viscut 8 anys Brussel·les.

Urroz que, a més de candidata al Congrés també és secretària general de la JNC, va afirmar que formava part "de la JNC per crear eines de transformació de país".

Canvi climàtic i habitatge

Durant la trobada es van tocar temes que afecten el jovent -i a tota la població- com l'educació, el canvi climàtic, la salut mental i l’habitatge -on Cots va recordar que "el govern espanyol inverteix per sota la mitjana europea en despesa per habitatge" i que en "l'última dècada les transferències cap a Catalunya en política d'habitatge s'han reduït a la meitat".

Urroz va recordar també que és cert que en l'última legislatura el govern espanyol va crear el Bono Joven com a mesura per a pal·liar aquesta situació, una solució, però "que a Catalunya no serveix per a res, ja que no s'adapta a la realitat socioeconòmica del nostre país". També va recalcar que a dia d'avui l'Estat disposa d'instruments com la Sareb que no utilitza.

Finalment, les candidates a Junts també van debatre sobre la desafecció política actual, concretament la dels joves, i van fer una reflexió de responsabilitat: “Nosaltres que hem estat valentes i hem fet un pas endavant, hem de promoure un canvi generacional. Una de les responsabilitats dels joves és ser conscient que cal canviar les coses. Per això quan tenim l'oportunitat l'hem d'agafar. Hem de fer recuperar la il·lusió als joves. Som el futur", va destacar Cots.