El cens total de la capital del Bages per aquestes eleccions generals al Senat i al Congrés està format per 52.037 persones, mentre que a les eleccions del 2019 hi havia 52.589 manresans cridats a les urnes. Des de les passades eleccions generals celebrades el 10 de novembre del 2019, Manresa va guanyar 1.967 habitants fins el 14 d'abril d'aquest any, data de les últimes dades de població disponibles. Tot i que pugui semblar contradictori, aquest augment de població no comporta que més persones siguin cridades a les urnes per exercir el seu dret a vot en aquests comicis, de fet, la capital del Bages té 552 electors menys que el 2019.

Les eleccions d'aquest celebrades avui diumenge seran les primeres generals per a 2.595 manresans, que són totes les persones que han complert divuit anys des del 10 de novembre del 2019, segons fonts municipals. A més hi haurà 27 persones empadronades a Manresa que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada. Aquestes, són totes aquelles persones que han arribat a la majoria d'edat des de les passades eleccions municipals del 28 de maig.

Les persones que poden votar a les eleccions generals són ciutadans espanyols majors d'edat inscrits al cens electoral, tant els que resideixen dins les fronteres de l'Estat com els que viuen a l'estranger. Per tant, les persones estrangeres no tenen dret a vot en aquestes eleccions.

82 meses electorals en 20 col·legis

L'Ajuntament de Manresa a preparat les 82 meses electorals distribuïdes en els 20 col·legis elecotrals