La liquidació d'estocs al carrer de Manresa arriba abans per fer més calaix aprofitant que la gent ha cobrat

Divendres i dissabte, les botigues trauran davant dels respectius comerços els seus articles rebaixats

Diumenge, es farà el Firastiu al tram del Passeig entre la plaça Espanya i la de l'Onze de Setembre

Edició del Firastiu de l'any passat, que es va escaure a mitjans de setembre

Edició del Firastiu de l'any passat, que es va escaure a mitjans de setembre / Arxiu/Clara Badia

Gemma Camps

Gemma Camps

A principi de mes, les famílies han cobrat i tenen diners a la cartera i a la targeta. A mitjans i, sobretot, a final de mes, ja és mes complicat. A banda, als comerços els urgeix treure's de sobre els estocs que han acumulat durant l'estiu per fer espai als prestatges de cara als articles de la nova temporada. Són els dos motius pels quals s'ha decidit avançar a començament de setembre l'exposició d'estocs al carrer i el Firastiu entre la plaça Espanya i la de l'Onze de Setembre de Manresa. Tindran lloc aquest divendres i dissabte, dia 1 i 2 de setembre, en el cas dels estocs al carrer, i el diumenge 3 de setembre, el Firasestiu.

Una decisió de l'octubre passat

Fonts de la UBIC han explicat que la decisió ja es va prendre l'octubre passat perquè tenen comprovat que les fires a començament de mes funcionen més que a final. Posen com a exemple que la darrera Fira de l'Ascensió, que va tenir lloc a final de maig d'aquest any, tot i que va atraure molta gent al carrer, no va funcionar prou bé a l'hora de fer calaix.

Diumenge, el Firastiu, la fira de liquidació d’estocs de la temporada d’estiu, se situarà, com ja és habitual, al passeig de Pere III, entre la plaça Espanya i la plaça de l'Onze de Setembre. Inclourà catorze parades de roba, sobretot, però també de cotxes de segona mà, de complements i de parament per a la llar.

Sorteig de 100 euros en vals de compra

També hi haurà una zona de jocs infantils, música ambient i exhibició d’agility canina. Com a novetat, se sortejaran 100 euros en vals de compra entre tot el públic assistent.

Per altra banda, divendres i dissabte, el comerç està cridat a treure els estocs al carrer davant de les botigues. En aquest cas, expliquen les fonts de la UBIC, al Centre Històric, els comerços ja van decidir en anteriors edicions posar-los a començament de mes. Ara, la resta s'hi han sumat i també el Firastiu, que l'any passat es va celebrar a mitjans de mes.