Pocs comerços s’afegeixen a la iniciativa de treure els estocs al carrer

Els botiguers que s’han sumat a la campanya pretenen igualar les vendes de l’any passat

Taules de la botiga 1915 Original, a la Plana de l’Om, ahir a la tarda  | H.C.A.

Taules de la botiga 1915 Original, a la Plana de l’Om, ahir a la tarda | H.C.A. / HelenaCarbonellAurín.Manresa

Helena Carbonell

Helena Carbonell

La gran majoria dels comerços del centre de Manresa no es van sumar, ahir, a la iniciativa de la UBIC de treure els estocs al carrer abans del Firastiu de demà al passeig de Pere III, entre la plaça Espanya i la de l’Onze de Setembre. Al Born, carrer Nou, Guimerà i Passeig hi havia molts pocs comerços que s’hi haguessin afegit.

Una de les botigues que sí que va treure els estocs va ser Corinto, que ven bosses i maletes al carrer Guimerà. Mercè Quintana, dependenta de l’establiment, no acabava d’entendre perquè no hi havia més negocis que ho fessin perquè «a nosaltres ens funciona bé i fomenta el moviment». Opina que treure els estocs fa de «ganxo» per atraure clients dins la botiga. Aquest establiment també formarà part del Firastiu perquè, tal com apuntava Quintana, «la presència allà fa que la gent et conegui encara que les vendes no siguin les desitjades».

Al Centre Històric, l’emblemàtica cotilleria Rubí i Casals també va treure els estocs al carrer i avui ho repetiran. El propietari de l’establiment, Carles Rubí, explicava que «aquest any potser ens hem organitzat una mica més malament i, per això no s’hi han adherit gaires comerços». També pensa que «moltes botigues, sobretot del Passeig, aniran a la fira de demà i abans no faran res». En el seu cas és al contrari. Van sortir ahir al carrer i avui hi tornaran a ser però no participaran al Firastiu perquè «la fira d’estiu sempre és més fluixa que la d’hivern».

Una altre establiment en la mateixa situació és Twins, una botiga de roba situada al Passeig. La responsable de l’establiment, Lidia Saavedra, feia saber que l’objectiu principal és «treure totes les restes i atraure nous clients a la botiga». Explicava que no li val la pena participar en la fira tenint en compte l’esforç que suposa en relació amb les vendes que es fan.

La botiga de bosses 1915 Original, situada a la Plana de l’Om va muntar ahir taules amb bosses molt rebaixades. Una dependenta de l’establiment, Anna Molina, celebrava que «és una iniciativa que atrau molta gent que s’acosta, mira, pregunta».