El programa contra la pobresa infantil Invulnerables presumeix de resultats

En set anys, el projecte solidari de sor Lucía ha becat 61 joves; una estudiant ha obtingut el títol oficial d’anglès que atorga Cambridge

Sor Lucía; Anna Figuera, codirectora de Babel; Rabab Erranticho i Firdaus Akhazzan, ahir  | OSCAR BAYONA

Sor Lucía; Anna Figuera, codirectora de Babel; Rabab Erranticho i Firdaus Akhazzan, ahir | OSCAR BAYONA / Helena Carbonell Aurín. Manresa

Helena Carbonell

Helena Carbonell

El programa contra la pobresa infantil Invulnerables, que va impulsar i lidera sor Lucía Caram, ha becat 61 joves en set anys perquè puguin aprendre anglès amb la col·laboració de l’acadèmia d’idiomes Babel de Manresa. Firdaus Akhazzan i Rabab Erranticho, de 16 i 17 anys, respectivament, són dues alumnes que confirmen l’èxit d’aquestes beques.

Firdaus Akhazzan ha estat la primera alumna becada per Invulnerables que ha aconseguit el títol oficial d’anglès que atorga Cambridge: el B2. Gràcies al programa de sor Lucía va poder fer set cursos d’anglès subvencionats, que, juntament amb l’esforç i la persistència de l’alumna, l’han portat a l’obtenció del títol.

Rabab Erranticho encara no té el títol perquè s’ha d’examinar al juny de l’any vinent. Igual que la seva companya, fa set anys que va a la Babel a aprendre anglès i assegura que es veu «molt preparada» per obtenir el B2.

En la presentació, ahir, d’aquests dos casos d’èxit, sor Lucía es va mostrar més que satisfeta amb la feina feta. «El nostre objectiu és arribar a la igualtat d’oportunitats per a tothom, no regalem res a ningú, només els obrim la porta perquè puguin tenir l’ocasió d’intentar fer coses i la Firdaus i la Rabab s’han esforçat molt i ara es veuen els resultats», detallava.

Per a Caram és «fonamental» explicar aquests casos d’èxit perquè «ajudem la gent que ha marxat d’un país perquè estava en una situació de guerra o pobresa de la qual eren víctimes, no culpables. L’últim que hem de fer quan arriben aquí és victimitzar-les», declarava.

Erranticho es va desfer en paraules d’agraïment a l’acadèmia Babel i al programa Invulnerables. «Quan la meva mare va arribar no teníem gaires recursos i des de la Fundació del Convent de Santa Clara sempre ens van ajudar a comprar material escolar», recordava.

Els pares d’Erranticho van viure a Canàries després de marxar del seu país, el Marroc. «Quan es van divorciar, el meu pare volia que tornéssim al Marroc, però la meva mare tenia clar que ens havíem de quedar a Catalunya perquè sabia que aquí tindríem un futur millor. Això va ser el 2013, que justament va ser l’any que va començar el programa. Ens ha anat molt bé», va destacar molt agraïda.

Medicina forense i criminologia

Les dues alumnes, que exemplifiquen l’èxit de les ajudes per estudiar idiomes, tenen grans ambicions de futur. Totes dues cursen actualment el batxillerat científic a Manresa. Akhazzan té previst fer criminologia o bé psicologia. Per la seva banda, Erranticho vol fer medicina forense.

Cap de les dues sap d’on els ve aquesta fascinació pel món dels crims i són conscients que s’hauran d’esforçar per aconseguir els seus objectius. El que sí que tenen clar és que l’anglès serà imprescindible per a la seva carrera universitària i professional.

Erranticho fins i tot es planteja viure al Regne Unit durant una temporada. «Anar a estudiar o a treballar a Anglaterra és una cosa que tinc al cap i sé que el B2 serà un títol imprescindible per aconseguir-ho», explicava.

Subscriu-te per seguir llegint