Marta Pérez i José Manuel Morales d'Ampans guanyen el Premi disseny i el segon premi del Setba

Set de les nou finalistes del Premi Setba eren obres creades al taller l'Art de Viure d'Ampans

Foto conjunta dels premiats del Premi Setba

Foto conjunta dels premiats del Premi Setba / Carles Rodriguez

Redacció

Artistes d'Ampans han repetit l'èxit obtingut al Premi Setba. En aquesta edició en què set de les dotze obres seleccionades eren d'Ampans, l'Art de Viure, s'ha endut el segon premi i el Premi disseny.

El Premi Setba, considerat el certamen artístic més destacat del seu gènere a nivell estatal, reconeix i promou l'expressió artística d'artistes amb discapacitat intel·lectual. Aquesta edició ha comptat amb la participació de 1.460 persones de 85 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya.

La gala es va celebrar dilluns al vespre en un auditori del CaixaForum que va fer el ple.

L'acte va ser amenitzat amb una actuació de dansa cocreada per la ballarina i psicòloga Maria Ribera en col·laboració amb cinc persones, també usuàries d'Ampans, dins del projecte Natura és Cultura.

L'exposició de les obres seleccionades es durà a terme a la Pigment Gallery de Barcelona, situada al carrer de Trafalgar, 70, gràcies a una col·laboració amb el gremi de galeries d'art de Catalunya. L'obertura de l'exposició serà el dia 28 de setembre a les 19:00 hores i estarà vigent fins al diumenge 15 d'octubre.

 Premis:

1r premi: Un quadre imponent d'Aina Fuster del CO Les Corts

2n premi: Teclas traviesas de José Manuel Morales d'AMPANS

3r premi: L'hotel de robots del segle XXII de Sofia Alegre de TEB Barcelona

Premi del públic: En Pitu de Mar Vallejos de la Fundació ACUDAM

Premi de disseny Bardinet: PUNKI de Marta Pérez d'AMPANS

 Premi de disseny Bardinet:

Des de l'any 2017, l'empresa Bardinet col·labora amb el Premi Setba, seleccionant entre el miler d'obres presentades la imatge d'una nova etiqueta pels seus vins solidaris Lacrima Bacus que són: els vins negres PICO NARANJA i MÉS FELIÇ i el vi blanc VALENT. Els autors de les anteriors etiquetes han estat: Erik Nitsch, Claudia Simón, Esperanza Palacios i José Nieto. Aquest any, l'empresa ha volgut afegir un nou vi rosat i ha triat una obra i el seu títol perquè sigui l'etiqueta i el nom d'aquest nou vi, AMIL. L'obra guanyadora ha estat de Marta Pérez. Es pot trobar aquests vins a les cadenes Bon Preu i Sorli, i a les botigues Vinalium.

Obres finalistes al Premi Setba:

Set obres finalistes d'AMPANS:

  • Lo veo todo d'Abel Luengo
  • Pensando en las musarañas de Carmen Álvarez
  • Araña ragnarok Alex Juarez
  • Chaparrón de Loli Sicilia
  • De plumas y puntillas de Mohamed Ghardach
  • Transexualitat de Noelia Bernal
  • Recuerdo de un sueño de Rosa Pardo