Cauen les últimes parets de l’antiga Alcoholera de Manresa

La immobiliària Metrovacesa preveu la construcció de 98 pisos en dos edificis en l'antic solar

VÍDEO | Enderroc de les últimes parets de l’antiga Alcoholera de Manresa

Jordi Morros

Jordi Morros

Jordi Morros

Una màquina excavadora tira a terra, aquest dimecres al matí, les darreres parets de l’antic solar on hi havia l’Alcoholera de Manresa, una destil·leria de principis del segle XX on ara hi faran prop d’un centena de pisos.

Els treballs per fer els habitatges van començar l’estiu enderrocant els darrers vestigis de l’antiga fàbrica. Aquesta setmana s’han reprès les obres. Ara per aterrar la paret de totxos que dona a la carretera de Santpedor, una paret que s’hi ha estat anys i panys.

La promoció d’habitatges, de la immobiliària Metrovacesa, preveu la construcció de 98 pisos en dos edificis. L’entorn, fins ara tancat i barrat i envoltat de tanques, es convertirà en un espai públic. Anteriorment el solar s’havia utilitzat com a magatzem d’una constructora.

Les obres han provocat que l’aparcament de l’estació d’autobusos es tanqui durant quatre mesos. Quan es torni a reobrir el pàrquing tindrà la meitat de les places, ja que els blocs de pisos n’ocuparan una part. De les 120 places actuals passarà a 60.

TEMES