Un centenar de persones tallen la carretera de Vic per reclamar millores laborals per a les vetlladores

Convocats per la CGT, els participants s'han concentrat davant la seu dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya central

S'han emplaçat a fer una trobada en línia de cara al 3 d'octubre per analitzar la situació i organitzar-se

Un centenar de persones tallen la carretera de Vic per demanar millores laborals per a les vetlladores

Gemma Camps

Gemma Camps

Gemma Camps

A les 6 de la tarda d'aquest dijous ha quedat tallat durant poc més de mitja hora el tram de la carretera de Vic entre el Pont de Ferro i el carrer de Sant Cristòfol de Manresa. El motiu, una concentració convocada pel sindicat CGT per reclamar millores en les condicions laborals de les vetlladores, que és el personal que tenen les escoles per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials. Han aprofitat per convocar una trobada en línia per valorar la situació i les problemàtiques, i per organitzar-se, el proper dia 3 d'octubre.

Els convocants han avisat els assistents que és una lluita que va per llarg perquè, mentre en altres territoris ja fa temps que estan mobilitzats, a la Catalunya central tot just ara comença i també perquè "tenim confiança zero en el Departament".

Els participants han lluït cartells reclamant que "L'escola inclusiva necessits mans", "Les hores que cada alumne necessita" i "Temps de coordinació", i han llegit un manifest en el qual han denunciat que el Decret d'educació inclusiva del 2017 "encara no s'ha desplegat" i que, per tant, es treballa sense "els recursos necessaris". Han criticat que aquest curs "el Departament ha retallat hores arreu" i han titllat de "vergonya" que justament avui hagi sortit a TV3 a desmentir-ho.

Entre les consignes que han cridat ha sonat la d'"Anna Simó dimissió".

Subscriu-te per seguir llegint