La Fundació del Convent de Santa Clara fa saber que no assistirà a la manifestació de dijous

L'entitat dirigida per sor Lucía dona "suport al missatge de rebuig als aldarulls", però no a la convocatòria

Considera que "encobreix amb aquest reclam la estigmatització de determinats col·lectius"

Gemma Camps

Gemma Camps

Més reaccions a la mobilització ciutadana per reclamar més seguretat a Manresa. La Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, que dirigeix sor Lucía Caram, ha comunicat que no participarà en la manifestació de demà dijous. Tampoc no seran a l'acte d'aquesta tarda amb el lema 'Prou racisme en nom de la seguretat' convocat per Càritas, Bages per a Tothom i a l'Aguait, que diu que desconeixia. Caram ha estat a Roma, on ha visitat el Sant Pare i, just aquesta tarda, tornava a Manresa des de Madrid amb altres membres de la fundació. A Roma, han presentat al sant Pare una missa d'acció de gràcies per agrair la seva tasca i a favor de la pau a Ucraïna, que tindrà lloc el 12 de desembre a la Sagrada Família de Barcelona

"Cal tolerància zero amb la violència"

La fundació ha volgut posar de manifest que "sempre ha defensat i seguirà defensant que cal tolerància zero amb la violència i amb el delicte, vingui d’on vingui i sigui quina sigui la causa en què s’empara per justificar aquesta violència o delicte. També defensem que cal fer confiança i donar suport als responsables de mantenir aquest ordre per ajudar-los en la seva la tasca, que no és fàcil". Fa notar que "donem suport al missatge de rebuig als aldarulls i en pro de la seguretat ciutadana, però no donem suport a la manifestació del dia 05/10 que encobreix amb aquest reclam l'estigmatització de determinats col·lectius".

"No se solucionarà només amb més vigilància"

Recalca que "la problemàtica és molt complexa, depassa l'àmbit local i no se solucionarà només amb més vigilància als carrers. La nostra societat té eines per millorar la necessària integració i cohesió social. Els episodis d'incivisme i violència es reduiran en la mesura que als joves se'ls orienti, formi i se'ls acompanyi d'una forma adequada. Hem de ser conscients que la nostra demografia ha canviat substancialment. La nostra fundació fa anys que treballa per reduir escletxes socials i oferir oportunitats. La nostra feina, tot i no ser ben entesa per una part de la ciutadania, és indispensable per, entre altres coses, vetllar que no es produeixin actituds incíviques i lamentables com les que ara es denuncien".