L'autora d'"Educar sense cridar" parlarà de convivència familiar a Manresa, dimecres

Alba Castellví ensenya a fer ús de les tècniques per educar els fills i filles 

Imatge d'arxiu de l'educadora i sociòloga  Alba Castellví

Imatge d'arxiu de l'educadora i sociòloga Alba Castellví / Arxiu/Dani Perona

Redacció

L'educadora i sociòloga Alba Castellví, autora del llibre "Educar sense cridar", oferirà una xerrada sobre educació i convivència familiar dimecres dia 18, a les 7 de la tarda a la botiga Abacus Manresa del carrer Barreres, 22.

Mitjançant conversa amb el públic, Castellví ensenya a fer ús de les tècniques per educar els fills i filles sense cridar, així com a fer servir els contes per a educar la seva autonomia i per promoure la lectura. “Els fills poden aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer”, explica l’autora.

Alba Castellví també és autora del títol "Educar adolescents" (Angle, 2021) i dels llibres infantils "Un cistell de cireres" (Estrella Polar, 2017), "Tots el colors de l’amor" (Bindi Books, 2020) i "L’armari dels tresors: Les superidees de la Llum Resolproblemes" (Inuk, 2023), la seva darrera publicació. Un conte especialment pensat per desenvolupar l’empatia i la intel·ligència emocional en un format en alça: la narrativa i el còmic a tot color, amb paràgrafs breus i quatre històries autoconclusives per als lectors més reticents.

A més a més, ha publicat articles i col·labora en emissores de ràdio parlant d’educació, realitza tallers i conferències, orienta les famílies i assessora els docents que cerquen eines per donar resposta a les necessitats dels infants i els adolescents.

Llibres sobre educació, comportament

La xerrada s'emmarca dins la campanya “Créixer junts”, a través de la qual la cooperativa recomana, durant tot el mes d’octubre, llibres sobre criança, educació, comportament i relacions familiars.

Xavier Montserrat, responsable de llibreria d’Abacus, explica que “amb aquest tipus d’iniciatives, Abacus referma el seu compromís amb l’educació i la cultura de qualitat, generant i oferint a les famílies experiències que contribueixen a l’enriquiment i la maduració de les noves generacions”.

En aquest sentit, Montserrat afegeix que “els productes dels establiments Abacus són seleccionats amb uns criteris que reflecteixen els valors centrals de la cooperativa, com ho són la responsabilitat social i l’orientació als consumidors”. 

Per aquest motiu, “com a empresa de l’economia social volem donar eines i propostes perquè la gent pugui fer un consum responsable, amb valors i amb el convenciment que l’educació i la cultura són els principals motors per construir una societat millor”.