L’institut Lacetània utilitza el Lego per promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat

 Un professor de la Universitat de Barcelona ha impartit un taller als estudiants de cicles formatius

Imatge de la sessió

Imatge de la sessió / Arxiu Particular

Redacció

L’institut Lacetània de Manresa utilitza el joc del Lego per promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat i ensenyar tècniques i habilitats necessàries a l’hora d’emprendre un projecte. Ho ha fet a través del taller titulat “Lego serious play”, una activitat que forma part del programa d’Aules d’Emprenedoria i que ha estat impartida pel professor de la Universitat de Barcelona Daniel Moreno.

Treball en equip

En aquest taller, l’alumnat dels cicles de grau mitjà i superior ha pogut identificar les habilitats més rellevants del treball en equip i practicar les estratègies més adequades per potenciar-les. Tot aquest procés s’ha treballat a través del joc com a eina de cohesió dels diferents grups de treball.

Des del centre es valora molt positivament aquesta experiència, que permet a l’alumnat viure els aprenentatges en primera persona, participar activament en tot el procés emprenedor i assolir uns coneixements que li seran molt útils en la seva trajectòria professional.

Les Aules d’Emprenedoria són una iniciativa del departament d’Educació de la Generalitat finançada pel ministeri d’Educació i la Unió Europea a través dels fons Next Generation.