Un centenar de persones participen en la "sorollosa" cercavila al Xup per reivindicar la construcció de la residència d'avis

Els organitzadors destaquen la passivitat de l'Ajuntament per encapçelar la reivindicació davant la Generalitat.

La cercavila "sorollosa" pels carrers del barri del Xup

La cercavila "sorollosa" pels carrers del barri del Xup / Arxiu Particular

Redacció

Un centenar de persones han assistit a les 11,00h a la "sorollosa" cercavila al barri del Xup que s’ha iniciat a la pista poliesportiva. S'ha anat fins als solar on ha de construir-se la nova residència pública per la ciutat de Manresa. També hi ha hagut la participació dels tabalers de Xàldiga i els geganters del barri del Xup.

Damunt les espatlles de membres de la “Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran”, qui ha convocat la manifestació, i de l’AVV del Xup s’ha passejat durant la cercavila la “cadira reivindicativa simbolitzant els temps que fa que esperen la construcció de la residència pública i el que els hi queda per aconseguir el seu objectiu.

Una vegada la rua ha arribat al solar hi ha hagut dos parlaments i tot seguit, enmig del soroll dels tambors, s’ha procedit a la col·locació de la cadira (amb una base de formigó perquè ningú se l’emporti) en el mateix indret on fa 2 anys en una altra jornada reivindicativa va procedir-se a col·locar simbòlicament la primera pedra i la placa commemorativa.

Víctor Feliu, coordinador de la “Plataforma”, ha explicat cronològicament totes les accions i gestions que en el decurs de quatre anys s’han efectuat per part de l'Ajuntament i ha acabat la seva intervenció fent referència a les paraules que fa quatre anys l’alcalde Valentí Junyent i la regidora d’Acció i Inclusió Social Mariona Homs van fer a la primera visita al solar. Ha denunciat també la passivitat i la manca de lideratge polític de l’Ajuntament manresà per encapçalar aquesta reivindicació davant la Generalitat conjuntament amb la “Plataforma”

Afirmaven que l'Ajuntament va firmar un acord al febrer de l'any 2020 amb la Plataforma, i on, si s'hagués complert, la residència planificada ja estaria en funcionament.

La cercavila "sorollosa" pels carrers del barri del Xup

La cercavila "sorollosa" pels carrers del barri del Xup / Arxiu Particular

A continuació Claudia Macias en representació de l’AVV del Xup ha fet referència a la lluita i perseverança en la reivindicació de la residència pública. I ha assenyalat que malgrat els esforços de la “Plataforma” conjuntament amb l’AVV del Xup "les Administracions no responen a la necessitat que Manresa té".

Una vegada acabats els parlaments, la “formigonada” la cadira reivindicativa s’ha retornat de nou en cercavila a la pista poliesportiva on els assistents a la matinal de reivindicació han pogut degustar un generós aperitiu / vermut.