Joves i polítics debaten sobre sostenibilitat a un Ecoviure amb passarel·la de moda amb valor social

El Passeig de Manresa torna a acollir un certamen amb una vuitantena de parades i una quarantena de tallers i activitats

Imatge de la fira de l'any passat

Imatge de la fira de l'any passat / Arxiu/Alex Guerrero

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient, l'Ecoviure portarà aquest cap de setmana al Passeig de Manresa una vuitantena de parades i una quarantena de tallers i activitats, amb novetats com un debat entre joves estudiants i polítics i una passarel·la de moda amb valor social.

Alumnes de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, FEDAC Manresa i l'Institut Escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara i Rocafort debatran aquest dissabte, 21 d’octubre, sobre sostenibilitat i medi ambient amb la vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, Candela López; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; i el regidor d’Acció Climàtica i Educació de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet. El debat tindrà lloc a les 11 del matí a la plaça Neus Català (davant de Crist Rei).

Els alumnes van participar en la primera edició del Congrés d'Ecociutat-Joves per la sostenibilitat celebrat el mes de maig passat a Manresa. 

Tèxtil amb valors

La 24a edició de la fira Ecoviure oferirà a 3/4 de 6 de la tarda una passarel·la de moda amb música en directe. 

Al ritme d'un combo de l'Escola de Música Esclat, la passarel·la vol ser un reconeixement a les experiències de la ciutat que sumen emprenedoria del sector tèxtil amb valors i inclusió social. La roba que es presentarà potencia el respecte al medi ambient, els drets humans alhora que ofereix millores sociolaborals i prevenció sobre estereotips i pressions estètiques.

També hi haurà tallers d’estampació botànica, d’herbes aromàtiques, de cultiu de bolets i de robòtica, i es faran xerrades sobre roba artesanal, bolets medicinals, nutrició i economia social i solidària.