Alumnes es queixen que el bus de Manresa a la UAB fa curt tot i la millora horària

Els estudiants que acaben a partir de les 11 del matí no tenen servei per tornar fins a 2/4 d’1 del migdia i sovint ja no s’hi cap

Cua d’estudiants per agafar el primer bus del migdia de Bellaterra a Manresa

Cua d’estudiants per agafar el primer bus del migdia de Bellaterra a Manresa / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

El bus que fa el trajecte de Manresa a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra va introduir canvis el 26 de setembre passat. Els alumnes que l’utilitzen criticaven aleshores que, principalment a primera hora del matí, per anar, i al migdia, per tornar, el servei era insuficient i que hi havia usuaris que havien d’anar drets, asseguts a terra o que no hi cabien directament. Mentre que les millores introduïdes al matí, amb un bus cada 15 minuts entre les 7 i 2/4 de 9, han donat resultats, de tornada, alumnes consultades per aquest diari han assegurat que el problema no està resolt ni de bon tros.

Usuàries del bus a l’Autònoma expliquen que el primer bus de tornada, que és a 2/4 d’1 del migdia, sempre va molt ple i que si no es va a fer cua mitja hora abans com a mínim, tot i que hi ha qui fins i tot hi va una hora abans, és molt probable que quan arriba s’ompli de seguida i calgui esperar el següent, que arriba al cap de mitja hora, o el que hi ha al cap d’una hora, que «també van plens fins al capdamunt», explica la Núria, però «s’hi cap». Tant ella com la Bàrbara, que fan educació primària, fan notar que, a partir de les 11 del matí, ja hi ha molts alumnes que acaben les classes perquè s’hi han posat a primera hora o perquè a Lletres hi ha horaris que varien molt d’un dia per l’altre. Consideren que l’oferta de serveis per tornar és insuficient per cobrir la demanda i, a més a més, destaquen, no n’hi ha cap fins a 2/4 d’1. Al seu entendre, a partir de les 11 ja caldria algun servei, de manera que els estudiants quedessin més repartits i no s’acumulessin tots al primer bus, el de 2/4 d’1 del migdia. 

La línia de Manresa a la UAB és la 735 i l’opera Sagalés gestionada pel Departament de Territori, que va explicar que va fer els canvis als horaris després de constatar un increment mitjà de 100 viatgers diaris respecte al curs anterior. 

Amb els canvis introduïts el setembre, pel que fa a la tornada, hi ha un bus cada 30 minuts entre 2/4 d’1 del migdia i les 3 de la tarda. El que reclamen els alumnes que és n’hi hagi abans. Diuen, a més a més, que el de 2/4 d’1 sol ser més petit de l’habitual i, per tant, amb menys capacitat.

Subscriu-te per seguir llegint