Dolors Grau rep a Manresa la Insígnia d'Or de la UPC per la seva trajectòria docent

L’acte, al que han assistit companys, familiars i amics de l’homenatjada, ha estat conduït pel rector Daniel Crespo

Maria Dolors Grau rebent la Insígnia d'Or de la UPC

Maria Dolors Grau rebent la Insígnia d'Or de la UPC / OSCAR BAYONA

Redacció

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha acollit l'acte de reconeixement a la professora Maria Dolors Grau Vilalta, guardonat amb el 26è Premi UPC a la Qualitat en la Docència Universitària en la modalitat de trajectòria docent. Grau també ha estat distingida enguany amb el premi Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya. 

El rector de la UPC, Daniel Crespo, la presidenta del Consell Social, Montserrat Guàrdia, i el director de l’EPSEM, Pere Palà, han lliurat la insígnia d'or de la UPC a la professora Grau, que tot seguit ha impartit la xerrada ‘La transmissió de coneixement per canviar el món’.

La professora pronunciant la conferència

La professora pronunciant la conferència / OSCAR BAYONA

Maria Dolors Grau Vilalta també va rebre la Distinció Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya per “la seva trajectòria docent excepcional i de compromís amb el territori amb l'aprofitament sostenible dels recursos de la natura com a fil conductor”. Aquesta distinció la va rebre de mans del President de la Generalitat, Pere Aragonès, i del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, el dia 22 de setembre en el decurs de la inauguració del Curs Acadèmic 2023-2024 del Sistema Universitari Català, que va tenir lloc a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest premi acredita a Maria Dolors Grau Vilalta com la millor professora de totes les universitats públiques i privades de Catalunya d’enguany.

40 anys de docència

Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i doctora en Ciències Químiques per la UPC, Maria Dolors Grau és professora de la UPC des de l'any 1983. És també investigadora del Grup de Recerca en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat (CITES) i directora de l'Exploratori dels Recursos de la Natura. Des d'aquests entorns, promou l'educació de les STEAM, la divulgació de la ciència i la tecnologia i l'aprofitament sostenible dels recursos de la natura.