La junta gestora provisional de la federació de barris de Manresa comença a caminar

Víctor Feliu serà el coordinador fins a la formació d'una nova executiva

Imatge de la reunió de la junta gestora de la federació de barris de Manresa

Imatge de la reunió de la junta gestora de la federació de barris de Manresa / Arxiu Particular

Redacció

El veterà activista social Víctor Feliu serà el coordinador de la junta gestora de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa en el període transitori per a la formació d'una nova executiva després de la dimissió a mig mandat de la que estava presidida per Antoni Erro.

A la reunió de la junta gestora es va acordar intentar aconseguir una nova executiva abans d'esgotar els 3 mesos que el reglament de règim intern fixa.

Es mantindrà una reunió amb l'equip de govern municipal per explicar l'actual situació de la federació de barris de Manresa, ja que abans de finalitzar l'any cal cobrar la subvenció pendent per poder continuar amb els plans de desenvolupament comunitari i afrontar el pagament de les nòmines dels treballadors.

"Sortir de l'actual atzucac"

També es posaran en contacte amb totes les associacions de veïns de la ciutat per sol·licitar la seva col·laboració i implicació de cara a formar la nova executiva per "sortir de l'actual atzucac" en què es troba la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa.

Sis associacions de veïns, amb vuit persones, tenen representació a la junta gestora. Són Víctor Feliu (Plaça Catalunya), Carme Carrió (Les Escodines), Alicia Orive i Lluís Brucart (Sant Pau), Joana Martínez (Valldaura), Sebastià Suet i Jaume Canudas (Carretera de Santpedor), José Antonio Carballido (la Balconada).

El distanciament entre barris s’ha fet palès en els últims temps per discrepàncies internes i, sobretot, per un conflicte iniciat el 2021, quan es va descobrir un forat a la caixa de la secció d’enterraments de l’Associació de Veïns del Passeig i Rodalies de 45.000 euros. Aquests fets i el «desgast» han portat l’executiva encapçalada per Antoni Erro a plegar dos anys abans del previst. Tot i això, per a algunes entitats veïnals el problema principal ha estat la impossibilitat de diàleg a l’ens federatiu.