La plataforma de gent gran reclama un milió per a la residència del Xup

Insten els grups polítics que el pressupost de l'Ajuntament per al 2024 ja inclogui finançament

Imatge d'una protesta de la plataforma de gent gran

Imatge d'una protesta de la plataforma de gent gran / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i el Drets de la Gent Gran ha demanat als grups municipals que formen part de l'Ajuntament de Manresa que el pressupost per al 2024 inclogui una partida no inferior a 1 milió d’euros per iniciar els treballs d’execució d’una residència al barri del Xup.

També demanen que s’estableixin els acords de col·laboració necessaris per a la construcció i gestió de la mateixa.

La plataforma lamenta que els darrers anys no s'hagi avançat en la concreció d’un full de ruta per començar els treballs necessaris per a l’execució de la residència als terrenys públics designats a tal efecte, malgrat les reunions mantingudes amb la Generalitat i el govern de l’Ajuntament. 

En la darrera d’aquestes reunions, realitzada fa pocs dies amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano i Canadés, aquest va anunciar que, abans de finalitzar l’any, compten disposar de les dades que permetin elaborar una planificació a mitjà i llarg termini de les necessitats de places residencials en el conjunt de Catalunya i serà en funció d’aquesta planificació que es podrà concretar el projecte de Manresa.

Urgència

La Plataforma està convençuda que una planificació ben feta de les necessitats no pot deixar de reconèixer la urgència de dotar Manresa, al llarg dels quatre anys vinents, d’un centenar de places de residència, quantitat que justificaria àmpliament la construcció de la residència, "tal com es va acordar al ple del 21 de desembre del 2021". 

Per tant, "per a nosaltres és clar que l’any 2024 serà un any decisiu per concretar un acord entre l’Ajuntament i la Generalitat que permeti iniciar el procés d’execució d’aquest equipament".