Elisabetta Piqué explicarà a Manresa la seva experiència com a corresponsal de guerra a Ucraïna

L'argentina presentarà demà dimecres el llibre "Cien días en Ucrania" al convent de Santa Clara

En les tres estades a la zona de conflicte va recollir les veus de víctimes i testimonis anònims

La periodista argentina Elisabetta Piqué

La periodista argentina Elisabetta Piqué / Arxiu particular

Redacció

Cien días en Ucrania és el títol del diari que ha escrit la corresponsal de guerra Elisabetta Piqué, que el presentarà demà dimecres, a les 7 de la tarda, al convent de Santa Clara de Manresa (c. Nou de Santa Clara, 62), en un acte obert a tothom.

Piqué va ser la primera periodista que va arribar al lloc exacte on van començar a caure les bombes i els míssils que van iniciar la invasió russa a Ucraïna. Durant els cent dies que van totalitzar les seves tres estades a la zona de conflicte, a més a més d'informar com a corresponsal de guerra al diari argentí La Nación, es va dedicar a documentar la seva experiència quotidiana i a recollir les veus de víctimes i testimonis anònims.

Gestat enmig de sirenes i d'explosions, el llibre despulla les històries de desassossec de la gent comuna com a resultat de la guerra que està marcant un abans i un després en els equilibris geopolítics del món i, alhora, permet capbussar-se en l'experiència personal i sensible d'una periodista al perillós front de guerra.

Portada del llibre

Portada del llibre / Arxiu particular