La vorera de vips a la Muralla del Carme de Manresa continua a les fosques aquest Nadal

CaixaBank, la Cambra de Comerç i el Bàsquet Manresa reiteren que ningú no els ha convidat a col·laborar en l’enllumenat

L'Ajuntament ha il·luminat el primer tram del Passeig de Pere III i ha oblidat la Muralla, on hi ha el mercat municipal 

La banda il·luminada de la Muralla del Carme, la dreta

La banda il·luminada de la Muralla del Carme, la dreta / Oscar Bayona

Gemma Camps

Gemma Camps

La Muralla del Carme de Manresa torna a tenir aquest Nadal una banda il·luminada, que paguen els sis comerços de cada any, i una sense il·luminar, que té com a veïns empreses i institucions de la talla de CaixaBank, la Cambra de Comerç, el Bàsquet Manresa i l’Ajuntament, responsable del mercat municipal de Puigmercadal i del viver artesanal i comercial Artífex. Tot i que Regió7 ja va parlar el Nadal passat d’aquesta situació, un any després, res no ha canviat

Isa García és la botiguera de la Muralla del Carme que cada any s’ocupa de demanar un pressupost a una empresa instal·ladora per posar llums al tram que queda entre el carrer d’Àngel Guimerà i la carretera de Vic; d’enviar la informació als altres cinc botiguers del carrer que col·laboren a pagar-los, i, si estan d’acord amb el tracte, de fer la contractació.

Explica que «som els que som i ha quedat així perquè es va anar esborrant gent i no he travessat més el carrer» per anar a trucar les portes de l’altra banda. Bàsicament, ho atribueix a un problema de manca de temps. Per altra banda, comenta que, si s’hi apuntessin negocis del cantó de Can Jorba, potser el que podrien fer és posar els llums al mig del carrer. Si hi ha interès, no descarta fer-los arribar els imports «i que s’ho rumiïn» pensant en l’any vinent.

Els comerços que paguen els llums, que enguany són en forma d’estel, tenen una ajuda de la UBIC que, alhora, surt dels diners que rep l’ens comercial per part de l’Ajuntament per dinamitzar el comerç durant les festes.

El motiu per no implicar-se en la il·luminació del carrer en el qual van coincidir l’any passat CaixaBank, la Cambra de Comerç i el Bàsquet Manresa, va ser que ningú no els havia convidat a participar-hi. El mateix motiu d’aleshores és el que esgrimeixen ara. 

Fonts de CaixaBank, que té un servei per a les empreses de la Catalunya Central als baixos de Can Jorba, han insistit enguany que «ningú no ens ha dit res i, si ningú no ens demana que hi participem, no podem anar per lliure». 

La Cambra es defensa

A la Cambra de Comerç comenten que no els han fet cap proposta, però que, igualment, tenint en compte que no tenen les oficines a peu de carrer sinó en una planta superior de l’edifici de Can Jorba, consideren que no els pertoca posar els llums de Nadal, com tampoc no ho fan la majoria dels negocis i oficines que hi ha a diferents carrers de Manresa, en entresols o en pisos d’edificis. És el cas del primer tram del Passeig de Pere III, on, tot i haver-hi molts negocis, és un espai que l’Ajuntament ha il·luminat enguany amb l’increment de la partida per a la il·luminació nadalenca de 19.000 a 100.000 euros. En canvi, ha oblidat la Muralla del Carme, tot i haver-hi el mercat i el viver artesà.

Carles Sixto, gerent del Bàsquet Manresa, propietari del Bingo La Cerveseria, diu que «ningú no m’ha comentat res» i que, «si la Cambra i la Caixa s’hi apunten, podem intentar pagar-ho. No hi tinc cap inconvenient». Insisteix que «si ens ho demanen farem com els altres». Caldrà veure si l’any vinent hi ha algun canvi.