Dotar Manresa d'un Museu del Formigó de 10 milions, la irònica i delirant innocentada de Fem

Aposta per un museu sobre l’arquitectura del segle XXI a Manresa per "incentivar el turisme"

Serà “més positiu per a la ciutat” que destinar els recursos a habitatge o a combatre la pobresa

Muntatge amb algunes de les obres fetes a Manresa amb el formigó com a protagonista

Muntatge amb algunes de les obres fetes a Manresa amb el formigó com a protagonista / Fem Manresa

Redacció

El grup municipal de Fem Manresa s'ha volgut afegir a la tradició de fer innocentades el 28 de desembre i ha fet pública la seva aposta, delirant i irònica a la vegada, per un projecte innovador a la ciutat: un Museu del Formigó. Aquest nou equipament, que reivindicaria diversos projectes arquitectònics duts a terme a la capital del Bages des de l'any 2000 -com la plaça de la Reforma, el parc Vila Closes, la Baixada dels Drets, la Via de Sant Ignasi i l'avinguda de Bertrand i Serra-, assegura que "seria un revulsiu per al sector turístic manresà".

76 habitatges per al parc públic

"No hi hauria res més positiu per a la ciutat que invertir 10 milions d'euros públics en aquest museu", assegura el regidor Jordi Trapé. Malgrat que la proposta no encaixa amb la línia política mantinguda per Fem Manresa fins ara, Trapé declara que "tot i que hem calculat que, amb aquests 10 milions, l'Ajuntament podria adquirir uns 76 habitatges per al parc públic", consideren que continuar amb la dinàmica de Manresa 2022 d’intentar impulsar el turisme a la ciutat serà molt més útil per a garantir el dret a l'habitatge.

"Qui no voldria invertir en una ciutat amb un Museu del Formigó? No ens preocupa l'accés a l'habitatge a Manresa, segur que incentivar el turisme farà que augmenti l'oferta i baixin els preus", afirma Trapé, que defensa la mateixa recepta per combatre la pobresa.

"Tothom sap que centrar-se a apostar pel sector turístic és una bona manera de crear llocs de feina amb bones condicions laborals i disminuir la desigualtat. Que tot això no hagi passat a Barcelona, al Pirineu o a la Costa Daurada no vol dir que no pugui passar a Manresa".

Una innocentada que podria no ser-ho

Per acabar, Fem Manresa aclareix que aquest article -publicat el dia dels Sants Innocents- és una innocentada, però que podria no ser-ho. Actualment, fa notar, "a Manresa s'està enllestint un projecte com el del Museu del Barroc, de dubtós impacte per a la ciutat i que encara no se sap quant acabarà costant, malgrat que algunes informacions indiquen que la xifra es mouria al voltant dels 10 milions d'euros, provinents de les arques municipals". Sigui quina sigui la quantitat final destinada al Museu del Barroc, també es pregunten "per què s'ha preferit destinar recursos a aquest nou equipament i no a afrontar necessitats més immediates de les manresanes".