El cardoní Ramon Franch Porta guanya la llumeneta del Banc de Sang de Manresa

Va començar a donar sang quan tenia 18 anys i ja ha fet més de 50 donacions

La seu fixa a l'Hospital Sant Joan de Déu afegeix els dimarts a l'horari d'obertura

Franch acompanyat per professionals del banc de sang

Franch acompanyat per professionals del banc de sang / BSiT

Redacció

El cardoní Ramon Franch Porta ha guanyat la llumeneta del Banc de Sang i Teixits de Manresa d’enguany. El premi ha consistit en una panera amb productes nadalencs per gentilesa dels col·laboradors del Banc de Sang: Mengem Bages, Forn de Cabrianes, Hoppit, Conserves Ferrer, Celler el Collbaix i impremta Sarrió. 

La panera de la llumeneta del Banc de Sang i Teixits de Manresa aquest Nadal

La panera de la llumeneta del Banc de Sang i Teixits de Manresa d'aquest Nadal / BSiT

El guanyador de la panera ha fet més de 50 donacions al llarg de la seva vida atès que és donant de sang des que tenia 18 anys. Assegura que «mentre la sang surti vermella», en continuarà donant. 

Franch ha explicat que, en el moment de triar el número de la panera, va veure que el del seu any de naixement ja estava agafat, i va optar pel número de l’any de naixement de la seva parella, el 1974. Ell va néixer la vigília del dia de Reis, i ha assegurat emocionat que la panera és com un regal doble: d’aniversari i de Reis.

Nou horari a Manresa

Com ja va informar aquest diari, el Banc de Sang i Teixits de Manresa ha ampliat l’horari. Fins ara, obria els dilluns, dimecres i dijous, de 9 de matí a 8 del vespre, i, a partir d’ara, les portes la seu fixa a l'Hospital Sant Joan de Déu també estan obertes els dimarts, de 3 de la tarda a 8 del vespre.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d’edat i menor de 70 anys, pesar 50 quilos o més, i, en el cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. Totes les persones que vulguin donar sang poden anar a la seu fixa del Banc de Sang i Teixits, directament, sense cita prèvia. Tenen pàrquing gratuït i tiquets d’autobús