El comitè de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa denuncia "manca de recursos"

Considera que calen més personal i més llits per "garantir la seguretat"

Imatge de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa

Imatge de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

El comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, centre gestionat per la Fundació Althaia, ha denunciat la "manca de recursos del servei d’urgències i a la resta de l’hospital" que afirmen que "afecta la seguretat dels pacients".

En un comunicat afirma que un any més, l'epidèmia de grip ha arribat i aquest any s’hi ha sumat la covid, virus respiratori i diversos virus. I hospital no ha estat a l'altura, "tot i que el comitè portem des de l’any 2023 reclamant recursos humans, materials i espais, perquè la història, malauradament es repeteix".

Relata que enguany, en diverses ocasions el comitè d’empresa ha demanat disposar dels esmentats recursos "per garantir la seguretat".

Afirma que aquesta mancança es produeix durant tot l’any i, molt especialment, en aquesta època per l’epidèmia de grip que afecta a tot l’hospital i, en especial, al servei d’urgències on augmenta "la sobrecàrrega de treball", fet que repercuteix negativament en els usuaris.

Ja fa anys que es reperteix

Assegura que la Fundació Althaia manifesta la dificultat per contractar personal en aquesta època de l’any i, evidentment, que la grip també afecta al personal sanitari i hi ha més baixes. 

El comitè, però, respon que aquesta situació ja fa anys que es repeteix i, conseqüentment, "és previsible i, com a tal, la gestió ja hauria de partir d’aquesta base i preveure-ho en la

planificació".

El comitè afegeix que l'empresa argumenta manca de pressupost malgrat el superàvit econòmic financer. I el comitè d’empresa reclama dotar el servei d’urgències del personal necessari i que l'hospital disposi de personal de reforç tot l’any, com ja fan altres hospitals, sobretot reforçant allà on més falta fa. "Considerem que és una mesura no tan sols necessària sinó "imprescindible".

"A més a més creiem que Althaia no hauria de retardar tant l’obertura de llits com tampoc limitar tant el seu número, i així descongestionar el servei d’urgències disminuint el risc, el malestar de l’usuari i millorant la seva seguretat".