Manresa veurà un documental impactant del genocidi a Ruanda dins el Memorial Flors Sirera

Es projectarà «Víctimes de la impunitat», amb l’assistència del seu director, Jon Cuesta

El treball es podrà veure el dia 25 de gener, a les 7 de la tarda, a l'Espai Plana de l'Om

Un fotograma del documental que es projectarà el 25 de gener

Un fotograma del documental que es projectarà el 25 de gener / Ébano Stories

Gemma Camps

Gemma Camps

El Memorial Flors Sirera pels conflictes oblidats en record de la cooperant manresana Flors Sirera en el 27è aniversari del seu assassinat, tindrà lloc el dijous 25 de gener amb el documental Víctimes de la impunitat, l’altre genocidi de Ruanda, amb la presència del seu director, el periodista Jon Cuesta, director i fundador de la productora audiovisual Ébano Stories, i de l’advocat especialista en mediació, Jordi Palou, que participa habitualment en aquesta cita anual per recordar els conflictes oblidats.

L’acte tindrà lloc a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om a les 7 de la tarda. Feta la projecció del documental i el col·loqui posterior, hi haurà tancament musical amb Tiktoxing. 

L’impactant documental de Cuesta, se centra en la fugida de centenars de milers de ruandesos hutus del país per por a ser exterminats, després de l’oficialment conegut com a genocidi tutsi del 1994 i de l’arribada al poder de Paul Kagame. Molts dels que van fugir, infants, dones i ancians, van arribar a peu fins a l’antic Zaire (actual República Democràtica del Congo), on van intentar sobreviure en condicions infrahumanes en boscos i camps de refugiats. L’exèrcit tutsi del RPF va envair l’est del Congo i va dur a terme matances indiscriminades dels refugiats hutus amb l’excusa que, entre ells, hi havia assassins i genocides. Alguns, van sobreviure després de recórrer a peu centenars de quilòmetres durant anys. El documental posa noms i cognoms a les seves històries i patiment.