L’Ajuntament de Manresa puja fins a 65.000 euros per fitxar un comissionat de seguretat

El govern augmenta la retribució prevista perquè no havia trobat cap perfil adient amb un sou de 55.000 euros

La portaveu del govern i regidora de Presidència, Mariona Homs, intervenint al ple

La portaveu del govern i regidora de Presidència, Mariona Homs, intervenint al ple / Arxiu/Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L’equip de govern d’ERC, PSC i Impulsem té previst crear a l’Ajuntament de Manresa la figura del comissionat en matèria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme. Però fins ara no ha trobat la persona que considera idònia, així que ha aprovat modificar la retribució que ofereix i que passa de 55.000 a 65.000 euros bruts anuals.

La portaveu del govern i regidora de Presidència, Mariona Homs, va explicar en el darrer ple que «estem buscant la figura d’un eventual per cobrir la plaça d’un comissionat de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme i hem contrastat que les persones amb els currículums que s’ajusten al rol estratègic, la responsabilitat, l’expertesa i l’experiència requerida ja estan percebent retribucions superiors a les que havíem previst».

Retribució a l'alçada

Homs va argumentar que «si volem polítiques valentes, que és el que volem fer amb el comissionat de Seguretat, convivència i civisme, la retribució ha d’estar a l’alçada» i la conclusió a la qual havia arribat el govern era «portar a aprovació l’augment de la retribució que passa de 55.000 a 65.000 euros bruts anuals. Un salari que pot ser adequat a la persona que estem buscant»

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor dels regidors de govern i de Junts per Manresa, i l’abstenció de la resta de grups.

Els diners que li pagarà el municipi es distribuiran en catorze pagues, dotze corresponents a les mensualitats de l’any i les dues restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre.

Subscriu-te per seguir llegint